Anlayan Açıklaması 'Hedefimiz En Az 10 Bin Çalışan'

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Mevcut Organize Sanayi Bölgemizin 2 katı büyüklüğünde yeni organize sanayi kurulacak. Burada hedefimiz en az 10 bin çalışan olacak” dedi.

Anlayan Açıklaması 'Hedefimiz En Az 10 Bin Çalışan'
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi seçimi kampanyası çerçevesinde Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası’na(FATSO) bir ziyaret gerçekleştirdi. Moda tasarımı ve makine dikiş kursunu ziyaret eden Başkan Hüseyin Anlayan, kursiyerlere çok doğru bir yerde olduklarını belirterek, “Sizler kalifiyeli bir eleman olduktan sonra aranan kişiler olacaksınız” dedi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan moda tasarım kursu ziyaretinde kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada, “Bir resim çiziyoruz diye asla düşünmeyin. Şu çizilenlerle üzerimize kıyafet oluyor bizim. Burada çok önemli bir kurs görüyorsunuz. Sonuçta hepimiz evimize ekmek götürmek için bir şeyler yapıyoruz, kimse zevkine burada bulunmak istemez. Bu çok doğru bir kurs çok isabetli bir eğitim çok doğru bir yerdesiniz. Moda tasarım kursu olarak da çok bilinen bir şey değil belki. Organize Sanayi Bölgemizde 3 bin kişinin üzerinde insan çalışıyor. Bu sayı bazen 3 bin 500 oluyor bazen 3 bin 250, mevsimine göre değişiyor. Şu anda yatırımcı fabrikalar eleman arıyor. Bizim Organize Sanayi Bölgesi’nde en fazla istihdam sağlayan sektör tekstil. 3 bin 250 kişinin 3 bin kişisi tekstilde çalışıyor. Fabrikaları gezdiğimde hepsi eleman arıyor ama işi bilen işi yapabilecek kabiliyete sahip olanı arıyor o yüzden sizler bu kursu tamamladığınızda aranan kişiler olacaksınız. Şu anda mevcut Organize Sanayi Bölgesi’nde bile moda tasarım elemanlarına ihtiyaç var. Şimdi mevcut Organize Sanayi Bölgemizin 2 katı büyüklüğünde yeni organize sanayi kurulacak. Burada hedefimiz en az 10 bin çalışan olacak” diye konuştu.

Anlayan sözlerini şöyle tamamladı: “Buraya gelen yatırımcı firmalar kalifiye eleman arayacak o yüzden çok doğru bir kurstasınız, yaptığınız işin kıymetini bilin. Bu işi öğrenince başka bir memlekete gitmenize gerek yok. Bizim tekstil fabrikalarımız dünyanın her bir tarafında olan ünlü markaları aranan markaları üretiyorlar. Bunlar çok ciddi markalar. Çok eminim ki bir başka şehre muhtaç kalmadan bizim ilçemizde aranan insanlar olacaksınız. Fatsa’da kalifiye eleman sıkıntısı olduğu için çevre ilçelerden Ordu’dan servislerle elemanlar getiriliyor çünkü kalifiye eleman sıkıntısı var. Bize her işi yapan değil bir işi yapan ama iyi yapan aranıyor o yüzden siz bir işi yapan iyi yapan olun. Hepinizi tebrik ediyorum hayırlı olsun.”
Kaynak: İHA