Ankara Siirt Vakfı'ndan 'Yeni Anayasa Ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi' Toplantısı

Ankara Siirt Vakfı tarafından düzenlenen toplantıda şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz anılırken, yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemi de konuşuldu.

Ankara Siirt Vakfı'ndan 'Yeni Anayasa Ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi' Toplantısı
Ankara Siirtliler Vakfı tarafından düzenlenen ve konuşmacı olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik’in katıldığı toplantıda “Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” hakkında bilgiler verildi.

Ankara Siirt Vakfı Şube Başkanı Doğan Yalım’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda iki yıl önce katledilen Siirtli Savcı Mehmet Selim Kiraz da anıldı.

Başdanışman Çevik, Türkiye Cumhuriyetinin bir an önce bürokratik oligarşiden kurtulması gerektiğine işaret ederek 17 Nisan sabahı Türkiye’nin yeni bir güne başlayacağını ve bunun da bir çok konuda ülkenin önünü açacağını ifade ederek yeni sistem hakkında bilgiler verdi. Özellikle geçmişte siyasetin çok kötü yönetildiğini işaret eden Çevik, nitelikli insanların siyaset kurumundan soğuduğunu ifade ederek bunun sonucunda ülkenin bundan büyük bir zarar gördüğünü söyledi.

Çevik, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geçmişte yaşadığı acı tecrübelerinden birisinin de milletvekili transferlerinin gerçekleştirildiği Güneş Motel ve onbirler olayı olduğunu ifade etti.

Toplantının sonunda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlknur Çevik’e Siirt Vakfı Ankara Şube Başkanı Doğan Yalım tarafından Siirt’e özgü battaniye ve Siirt fıstığı takdim edildi.
Kaynak: İHA