Adana'da Bazı Yerlerde Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşü Yasaklandı

Valilik tarafından kentteki bazı bölgelerde, yasal hak olan toplantı, gösteri yürüyüşleri ve basın açıklaması gibi etkinliklerin terör örgütleri tarafından istismar edildiği gerekçesiyle 130 Nisan tarihleri arasında yasaklandığı bildirildi.

Adana Valiliği tarafından kentteki bazı bölgelerde, yasal hak olan toplantı, gösteri yürüyüşleri ve basın açıklaması gibi etkinliklerin terör örgütleri tarafından istismar edildiği gerekçesiyle 1-30 Nisan tarihleri arasında yasaklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, terör örgütlerinin ülkenin birlik ve bütünlüğüne kasteden eylemlerini çok farklı yol ve yöntemlere başvurarak sürdürdüğü belirtildi.

Teröristlerin güvenlik güçlerine, vatandaşlara silahlı ve bombalı saldırılarda bulunduğunun anımsatıldığı açıklamada, anayasa ve yasalarla güvence altına alınan toplantı, gösteri yürüyüşleri, basın açıklaması gibi etkinliklerde temel hak ve özgürlükleri istismar ettikleri aktarıldı.

Terör örgütlerinin planlarının bertaraf edilmesi, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, can ve mal güvenliğinin temini, suç işlenmesinin engellenmesi amacıyla, belirtilen yerlerde yapılacak toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, imza standı, çadır kurma gibi her türlü faaliyetin 01-30 Nisan tarihleri arasında yasaklandığı bildirildi.

Açıklamada yasaklanan yerlerin, 'Valilik hizmet binası ve çevresi ile Valilik ve yeni emniyet müdürlüğü binası karşısında bulunan boş alan, Erdal Acet Caddesi'nde bulunan Döşeme Mahallesi muhtarlık binası ve yanında bulunan otopark ile çevresi, il emniyet müdürlüğü hizmet binası ve çevresi ile yanında bulunan Sabahattin Zaim Parkı'nda ve hizmet binası karşısında bulunan iki otopark, Adana Adliye binası, tarihi Taş Bina ve çevresi ile yanında bulunan İnönü Parkı'nda ve park çevresinde bulunan otoparklar, Ege Bağatur Bulvarı'nda bulunan Bölge Adliye binası ve çevresi, Orgeneral Temel Cingöz Kışlası ve çevresi, Mithat Özsan Bulvarı'nda bulunan Orgeneral İzzetin Çalışlar Kışlası ve çevresi, İncirlik 10. Tanker Üst Komutanlığı ve İncirlik Hava Üssü ile çevresi, ABD Adana Konsolosluğu hizmet binası ve çevresi.' olduğu kaydedildi.
Kaynak: AA