6. Ergen Sağlığı Kongresi Eskişehir'de Başladı

“Gençlerde Madde Bağımlılığını Nasıl Önleriz” temasıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde düzenlenen ve uzmanların katıldığı 6. Ergen Sağlığı Kongresinde, gençlerde madde kullanımı ile olan mücadelenin, gençlerin kendi sorunlarını ve baş etme becerilerinin nasıl olması gerektiği gibi konular iki gün boyunca ele alınacak.

6. Ergen Sağlığı Kongresi Eskişehir'de Başladı
İki yılda bir düzenlenen Ulusal Ergen Sağlığı Kongresinin altıncısı “Gençlerde Madde Bağımlılığını Nasıl Önleriz” temasıyla, 31 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde başladı.

Kongrede konuşan Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, ihmal ve istismar alanında Türkiye’de ilk kabul edilen Eskişehir örneğinin çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Eskişehir’de okullardaki öğretmenlerin bu alandaki çalışma sayesinde ihmal ve istismar vakasıyla karşılaştıklarında ne yapacakları, yol haritasını bildiklerini belirten Özen, “Çocuğu örselenmekten koruyarak, çocuğun örselenmesine mani olarak, aileyi, öğretmeni ve okulu afişe etmekten kurtararak ama var olan bu nahoş durumun bir çözüme kavuşmasını sağlayacak yol haritasını biliyorlar. Bu kongre ile nasıl ilişkilendiriyoruz bunu, bir kere istismara uğramış tüm bireyler potansiyel madde kullanıcısı. Bu kongreyle bizim ihmal ve istismarı ilişkilendirirken yol çıktığımız ana düşünce, istismara uğrayan bireyler potansiyel madde kullanıcısıdır, madde kullanan bireyler potansiyel istismara uğrama adayıdır” ifadelerini kullandı.

İki gün boyunca kongrede, gençler maddeyi neden kullanıyor, madde kullanımı ve ortam terapisi, madde kullanımında tedavi seçenekleri, madde kullanımının getirdiği riskler, madde kullanımında mücadelede çalışanların rolü, madde kullanımında yasal süreçler ve dünyadan örnekler gibi konular uzmanlardan tarafından katılımcılara sunulacak.

Kongreye uzmanlar, eğitimcilerin yanı sıra gençlerde katılım gösterdi.
Kaynak: İHA