2016 Yılı Büyüme Rakamları

TİM Başkan Vekili Kocasert: 'Son dönemlerde hükümetimiz tarafından açıklanan destekler ve gerçekleştirilen yapısal reformlar ile 2017 yılında dünya ticaretinde süregelen olumlu havayı bir arada değerlendirdiğimizde, yıl genelinde büyüme seyrinin devam edeceği kanaatindeyim'.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Kocasert, açıklanan 2016 büyüme verilerinin sevindirici olduğunu belirterek, 2017 yılında yıl genelinde büyüme seyrinin devam edeceğini bildirdi.

Kocesert, yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK tarafından 4. çeyrek ve 2016 yılı büyüme rakamlarının açıklandığını, Türkiye ekonomisinin 4. çeyrekte yüzde 3,5, 2016 yılının genelinde ise yüzde 2,9 büyüme kaydettiğini hatırlattı.

Türkiye ekonomisinin 2016 yılında yüzde 2,2 büyümesinin öngörüldüğünü ifade eden Kocasert, açıklamasında 'Beklentilerin üzerinde gelen büyüme verileri oldukça sevindirici ve motive edici. Özellikle, yılın 3. çeyreğinde, ekonomimizde bir daralma söz konusuydu. 15 Temmuz hain darbe girişimi başta olmak üzere, dokuzar günlük Ramazan ve Kurban Bayramı tatilleri bu daralmada önemli rol oynamıştı. Yine 3. çeyrekte yaşanan küresel gelişmeleri ele aldığımızda, Birleşik Krallık'ın Brexit kararı ile Avrupa Birliği'nden ayrılma sürecinden, küresel piyasalarda yaşanan risklerden ve çevre ülkelerimizde yaşanan sıkıntılardan da etkilenmiştik.' ifadelerine yer verdi.

- 'Verilen teşvikler büyümeyi artıracak'

Açıklamasında, verilen teşviklerin büyümeyi artıracağına işaret eden Kocasert, 'Son dönemlerde hükümetimiz tarafından açıklanan destekler ve gerçekleştirilen yapısal reformlar ile 2017 yılında dünya ticaretinde süregelen olumlu havayı bir arada değerlendirdiğimizde, yıl genelinde büyüme seyrinin devam edeceği kanaatindeyim. Yatırımların yüzde 2 artması ve kamu harcamalarının da büyümeye verdiği pozitif katkının devam etmesi, ekonomimize ilişkin olumlu sinyallerin süreceğini gösteriyor. Özellikle, verilen teşvikler ve desteklerle birlikte, 2017 yılında ihracatın da büyümeye pozitif katkı sağlayacağını düşünüyorum.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA