'15 Temmuz Sonrası Güçlü Türkiye Ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi' Konferansı

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) tarafından '15 Temmuz Sonrası Güçlü Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi' konulu konferans düzenlendi.

Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştiren konferansta konuşan MTTB Genel Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Türkiye'nin 15 Temmuz'da ikinci Kurtuluş Savaşını kazandığını söyledi.

15 Temmuz'un Kurtuluş Savaşı'ndan zorlu yönlerinin de bulunduğunu vurgulayan Karayel, 'Kurtuluş Savaşı'ndan farklı olarak karşıdakilerin elinde top, tüfek, tank, uçak vardı. Ama bizim elimizde Türk bayrağından başka birşey yoktu. Söz konusu vatan olduğunda bu milletten Çanakkale Savaşı'nda olduğu gibi her zaman '15'liler' çıkacaktır.' diye konuştu.

Türk milleti üzerine tarihin her döneminde oyunların oynandığının altını çizen Karayel, şunları kaydetti:

'Bu mücadele Selahattin Eyyubi'den, Fatih'ten, Abdülhamit Han'dan beri devam eden bir mücadele. Bu mücadele sonuna kadar devam edecektir. Askeri darbe sonrasında yapılan anayasaların maddelerini değiştirmeye çalışıyoruz. Aslında bu anayasayı hazırlatanlar tek adamdı. Şükür ki Kenan Evren'i de yargılamak AK Parti döneminde gerçekleşti. Biz, bu tek adamın yaptığı anayasanın maddelerini değiştirmeye çalışıyoruz. Darbe sonrasında askeriye de yapılan değişiklikler Türkiye'yi istenilen seviyeye yaklaştırdı. Önümüzdeki oylama bir seçim değil beka oylamasıdır. Herkesin bu değişikliği okuması lazım. 'Evet' diyecekler kararsızların fikrini değiştirmek için okuyacak. Kararsızlar da maddeleri anlamak için okumalı. 15 Temmuz'un 2'inci 3'üncü ayağını yapmaya çalışan 'hayır' cephesine güçlü bir cevap vermeliyiz.'

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz ise, Türkiye'nin tarihi bir dönüm noktasından geçtiğini belirtti.

'İnsan nerede olduğunu neyle mücadele ettiğini kestiremeyebilir.' diyen Küçükyılmaz, şöyle devam etti:

'Biz, bin bir türlü bela ile karşı karşıyayız. Bundan bir yıl önce aramızdan bazıları FETÖ'nün halkın üzerine silah sıkacağına inanamıyorlardı. Çünkü içimizden çıkmışlardı. Bizim kadar kahramanı ve haini bol olan bir millet daha yoktur. Bu günlerde tarih yazılıyor. İlerde FETÖ değil Recep Tayyip Erdoğan hatırlanacak. 1961'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet bozuldu. Hatta o günlerde gazeteler '2. Cumhuriyet hayırlı olsun' diye manşetler attılar. Biz çift başlılığı kaldırmaya çalışıyoruz. Ana muhalefetin başındaki adam, 'evet çıkarsa çift başlılık' olur diyor. Demek ki ana muhalefet 'evet' çıkarsa ne olacağını bilmiyor. 'Hayır' çıksa da ne olacağını bilmiyorlar. 'Hayır'cılar da 'hayır'ın ne getireceğini bilmiyor.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafsız olmadığının altını çizen Küçükyılmaz, 'CHP, Şili'den reklamcı getiriyor. Bizim reklamcımız 16 yaşındaki oğluyla birlikte 15 Temmuz gecesi köprüde şehit oldu. Bizimle onların arasındaki fark bu. Bu ülke de milli olmadan başarılı olmak mümkün değildir. Bu güne kadar gelen cumhurbaşkanlarının hiç biri tarafsız değildi. Ancak bunu açık sözlülükle söyleyen tek kişi Cumhurbaşkanımızdır. 'Ben milletimin tarafındayım' dedi. Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz'da 'ben tarafsızım' deyip kenara çekilseydi halimiz nice olurdu. Biz yasama, yürütme, yargıyı değil sadece yürütmeyi tek elde toplamaya çalışıyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA