1044 kişiye iş imkanı! KYK açıkladı...

KYK Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 601’i kadın,443’ü olmak üzere toplam 1044 personeli bünyesine katacağını açıkladı.

1044 kişiye iş imkanı! KYK açıkladı...
Bu alımla ilgili başvuru şartları, alım süreci tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz. KYK, Kredi Yurtlar Kurumu'nun kısaltmasıdır ve öğrencilere yurt, burs ve kredi imkanı sağlayan bir devlet kurumudur.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü KYK 1044 adet sözleşmeli yurt yönetim personeli alımı yapacak. 601'i kadın 443'ü erkek sözleşmeli personel alımı başvuru şartları ve detayları haberimizde. KYK, Kredi Yurtlar Kurumu'nun kısaltmasıdır ve öğrencilere yurt, burs ve kredi imkanı sağlayan bir devlet kurumudur. Yüksek öğrenim öğrencilerinin çağdaş ve güvenilir barınma, beslenme, kredi-burs hizmetlerini karşılayarak öğrenimlerine katkıda bulunur. KYK sözleşmeli personel alımı başvuru detayları şu şekildedir:

1044 personel alımı için aranan başvurular;

-En az lisans mezunu olmak gerekiyor.

-22 Mayıs 2016'da yapılan KPSS'den en az 70 puan alma şartı aranıyor.

– TC vatandaşı olmak

-Kamu haklarından yoksun olmamak gerekiyor.

-657 sayılı memur kanununda göre yer alan devlet memurluğuna girişte aranan genel koşulları sağlıyor olmak

-Askerde bile olan adaylar başvuruda bulunabilecek.Yoklama kaçağı olanlara başvuruda bulunamaz

-SGK emekli aylığı almıyor olması gerekiyor

KYK personel alımı için sözlü sınavlar 16 ilde yapılacak olup , başarılı olana adaylar gerekli görevlere atanacaklar.

Sınav Başvuru koşulları şunlardır: Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından yoksun olmamak gerekiyor. TCK'nın cezai hükümleri ile ilgili hususlara aşağıdaki ilan metninden ayrıca ulaşabilirsiniz. 657 Devlet Memurları Kanununda yer alan devlet memurluğuna girişte aranan genel koşulları sağlıyor olmak da gerekiyor.

Askerlik şartı: Askerde olan adaylar da başvuru yapabilecek. Yoklama kacağı veya bakaya olanlar başvuramayacak.Kredi ve Yurtlar Kurumuna KYK alınacak olan 601 kadın ve 443 erkek sözleşmeli yurt yönetim personeli kontenjan tablosu detaylarına aşağıdaki resimlerden ulaşıp hangi illerde ne kadar alım olacak bakabilirsiniz.Ayrıca SGK emekli aylığı almıyor olmak gerekiyor. Üniversite mezuniyeti olarak en az lisans mezunu olmak gerekiyor. 22 Mayıs 2016 KPSS'den en az 70 puan alma şartı var. Başvurular 5 nisan ile 14 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

KYK NEDİR?

KYK, Kredi Yurtlar Kurumu'nun kısaltmasıdır ve öğrencilere yurt, burs ve kredi imkanı sağlayan bir devlet kurumudur. Yüksek öğrenim öğrencilerinin çağdaş ve güvenilir barınma, beslenme, kredi-burs hizmetlerini karşılayarak öğrenimlerine katkıda bulunur.