Türk Kızılayı'ndan Suriyelilere Yardım

Kilis'te, Türk Kızılayı tarafından 'Çocukların Yüzü Gülsün' Projesi kapsamında Suriyeli 90 aileye, gıda ve kıyafet yardımında bulunuldu.

Türk Kızılayı Kilis Genel Hizmet Yöneticisi Hikmet Erdinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak hiçbir ayırım gözetmeksizin dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle yüz binlerce çocuğun öksüz ve yetim kaldığını anımsatan Erdinç, bu kapsamda Kilis'te barınan ve çocukları yetim olan 90 aileye yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Erdinç, gönüllülerce daha önceden tespit edilen ailelerin gerçekten zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini ifade ederek, teslim edilen kolilerde her bir aile için bir ay yetebilecek temel gıda ile kıyafet ve hijyen malzemesi bulunduğunu aktardı.

Hayırsever vatandaşlarca gönderilen yardım malzemelerinin en doğru noktaya ulaşması adına titiz çalışmalar yaptıklarını anlatan Erdinç, dağıtım sırasında çocukların yüzündeki mutluluğu görmenin her şeye bedel olduğunu sözlerine ekledi.

Suriyeli Dehadur Bes ise savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını anımsatarak, Türkiye'de kendilerine çok bakıldığını her türlü ihtiyaçlarının giderildiğini anımsatarak Türk Kızılayı yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: AA