Türk Dünyası Bilim Kültür Ve Sanat Merkezi'nin İlk Konuğu

Kosova Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rame Vata ve beraberindeki heyet, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ile birlikte Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezini ziyaret etti.

Türk Dünyası Bilim Kültür Ve Sanat Merkezi'nin İlk Konuğu
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan ve Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Doç. Dr. Bilge Kağan Özdemir ile merkezi gezen Kosova Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rame Vataj ile Kosova Prizren Üniversitesi Öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Sonar Yıldırım, Prof. Dr. İsmet Temaj, Öğrenci Destek Hizmetleri Koordinatörü Abdylbari Shalqini, Rektör Tercümanı Perparim Avdullahu; Türk Dünyasına ait bilim ve sanat eserlerinin bulunduğu merkezin ilk konuğu oldu.

“Türk Dünyasının büyük bir zenginliği var bizim bu zenginliği gelecek kuşaklara aktarmamız gerekiyor”

Gerçekleştirilen ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Rektör Prof. Dr. Gündoğan, şunları söyledi:

Kosova Prizren ‘Ukshin Hoti’ Üniversitesi Rektörü Erasmus+ programı kapsamında üniversitemize 5 günlük bir ziyarette bulundu. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’ni de kendisine tanıtma fırsatı bulduk. Henüz açılışını gerçekleştirmedik ancak sayın rektörümüze merkezde neler yapılacağını anlattık, kendisi de merkezimizi çok beğendi. Türk Dünyasının büyük bir zenginliği var bizim bu zenginliği gelecek kuşaklara aktarmamız gerekiyor. Bu anlamda Eskişehir’e ve Üniversitemize gelecek tüm konuklarımızı bu merkezde ağırlamak istiyoruz. İlk konuğumuz sevgili dostumuz Kosova Prizren ‘Ukshin Hoti’ Üniversitesi Rektörümüz oldu. Bu merkezi sadece şehir dışından gelen değil yurt dışından gelen üniversite öğrencilerine ve konuklarımıza da tanıtacağız.”

“Türk Dünyasının eski dönemine ait eserler hakkında bilgi edinmemiz için çok önemli bir merkez”

Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan’a ayırdığı zaman ve Türk Dünyası hakkında verdiği bilgiler için teşekkürlerini sunan Rektör Prof. Dr. Rame Vataj ise, “Böyle bir yerde olmaktan dolayı çok heyecanlıyım” dedi.

Prof. Dr. Vataj, Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi hakkında da şunları aktardı:

“Burası Türk Dünyasının eski dönemine ait bilim ve sanat eserlerine dair bilgiler edinmemiz için çok önemli bir merkez. Osmanlı Dönemine ait bilim adamları ile ilgili çok az bilgim vardı, buraya gelince daha fazla bilgi sahibi oldum. Yapılan bu yatırım, gelecek kuşakların da geçmişte yapılmış bilim ve kültür çalışmaları hakkında bilgi edinmeleri için çok önemli. Merkez tamamen bittikten sonra tekrar gelmeyi çok isterim.”

Heyet, Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi gezisinin ardından Türk Dünyası Şaheserleri Parkı ve Sazova Bilim ve Kültür Parkını da gezdi.
Kaynak: İHA