Toyota Dijitalleşmede En Başarılı Şirket Oldu

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ, Accenture Dijitalleşme Endeksi sonuçlarına göre dijitalleşmede en başarılı şirket oldu.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ, Accenture Dijitalleşme Endeksi sonuçlarına göre dijitalleşmede en başarılı şirket oldu.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre Türkiye'de dijitalleşmeyi en iyi uygulayan şirketler; Accenture, Vodafone, Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Vakfı ile birlikte hayata geçirilen Accenture Dijitalleşme Endeksi çalışmasıyla belirlendi.

Motorlu Kara Taşıtlarının Toptan ve Perakende Ticareti alanında dijitalleşme konusunda en yüksek puanı alan Toyota, Accenture Dijitalleşme Endeksi sonuçlarına göre dijitalleşmede en başarılı şirket oldu.

Accenture Dijitalleşme Endeksi çalışmasında Toyota, hem müşterilerinden hem de kendi sektörlerinden kaynaklanan ihtiyaçları doğru tespit ederek katma değer yaratabilmelerini sağlayacak 'dijital strateji, dijital hizmetler ve dijital operasyonel yetkinlikler' konusunu içeren 3 ana başarı kriteri üzerinden değerlendirildi.

Ayrıca Toyota'nın da yer aldığı, endekse katılan şirketlerin en yüksek puana sahip olanları 'Dijitalleşme Öncüleri' olarak belirlendi.

Toyota 2015 yılında da dijitalleşmede sektörün en başarılı şirketi ve tüm sektörler arasında dijitalleşme öncüleri arasında yer almıştı.
Kaynak: AA