TİKA'ya Ukrayna'da Hayırsever Kuruluş Ödülü

Kiev Program Koordinasyon Ofisi, Hayırsever Ukrayna Milli Yarışması’nda 'sosyal alanda yurtdışından yardım' kategorisinde ödül aldı.

KİEV – Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kiev Program Koordinasyon Ofisi, Ukrayna’nın en hayırsever kuruluşları arasına girdi.

Ukrayna’da sosyal sorunların çözümüne katkıda bulunulması yönelik, toplumun hayırseverlik konusunda bilgilendirilmesi, gönüllülük ve yardım faaliyetlerinin teşviki amacıyla Ukrayna Devlet Başkanının eşi Marina Poroşenko’nun himayesinde düzenlenen “Hayırsever Ukrayna Milli Yarışması”nda TİKA ödül aldı.

Başta Çin, Almanya, Polonya, ABD olmak üzere birçok ülkenin aday olduğu ‘sosyal alanda yurtdışından yardım’ kategorisinde aday gösterilen TİKA Kiev Program Koordinasyon Ofisi üçüncülük kazandı.

TİKA’nın ödülünü düzenlenen törenle Kiev Program Koordinatörü Hacı Bayram Bolat, Ukrayna Başbakan Yardımcısı İvanna Klimpuş’tan aldı.

Klimpuş yaptığı konuşmada, zor zamanlarında Ukrayna’yı desteklemekten vazgeçmeyen ve yaptıkları proje ve programlarla ülkenin gelişmesine katkıda bulunan tüm adaylara minnettar olduklarını söyledi.

Ukrayna çapında gerçekleştirilen Hayırsever Ukrayna Milli Yarışması’nda işletmeler, tarafından sağlanan hayırseverlik, toplu gönüllülük, sosyal alanda projeler, sivil savunma, medya ve sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen hayırseverlik gibi olmak üzere 22 farklı alanda 744 aday gösterilmişti.

TİKA, 1997’de açılan Kırım Program Koordinasyon Ofisi ve 2013’te faaliyete giren Kiev Program Koordinasyon Ofisi aracılığıyla ülke genelinde 40 milyon dolar bir bütçe ile 300’ten fazla projeyi hayata geçirdi.

Kiev Program Koordinasyon Ofisi, Ukrayna’daki Kırım Tatarları, Gagavuzlar ve Ahıska Türkleri gibi soydaş ve akraba toplulukların sosyal ve ekonomik hayata entegrasyonları başta olmak üzere tüm ülke geneline yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. 2011’de başlayan “Türkiye Cumhuriyeti ile Ukrayna arasında Yüksek Düzey Stratejik Konsey” düzeyindeki ilişkilerle daha da ivme kazanan TİKA’nın projeleri, Ukrayna kamuoyunda olumlu tepkiyle karşılanıyor.
Kaynak: AA