Regaip Kandili'nde Camiler Doldu

Regaip Kandili dolayısıyla Adıyaman, Malatya ve Şanlıurfa'da tarihi camiler doldu taştı.

Adıyaman, Malatya ve Şanlıurfa'da Regaip Kandili dolayısıyla tarihi camiler doldu.

Regaip Kandili dolayısıyla Adıyaman'daki Ulu Cami ve Yenipınar Camilerinde program düzenlendi. Çok sayıda vatandaş kandili idrak etmek için Ulu Cami'ye geldi.

Kılınan namazın ardından İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, vaaz verdi. Programda, Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu.

Kandil nedeniyle Gölebatmaz Caddesi boyunca vatandaşlara kandil simidi dağıtıldı.

Yenipınar Camisi'nde namaz sonrası vatandaşlara süt dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıldan itibaren kandil gecesi mümkün olduğunca süt dağıtmaya başladıklarını söyledi.

Havaların serin olması nedeniyle sıcak sütün daha iyi olabileceğini düşündüklerini belirten Alan, şöyle konuştu:

'Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Adıyaman Damız Yetiştiriciliği Birliği ortaklığın da sütümüzü getirip ısıtarak camiden çıkan vatandaşlarımıza sıcak süt dağıttık. İnşallah bu kandil vesilesi ile sütün sıcaklığı insanlarımızın da sıcaklığı ile birleşerek ülkemize huzur ve barış gelecektir.' dedi.

-Malatya'da camiler doldu taştı

Kent merkezinde bulunan tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi'nde Regaip Kandili dolayısıyla İl Müftülüğünce mevlit okutuldu.

Cami imam hatibi Mehmet Şentürk mevlit okudu, İl Müftü yardımcısı Mehmet Emin Yılmaz'ın Kuran- ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Ümit Çimen vaaz verdi.

Regaip Kandili ve üç ayların Müslümanlar için önemimi anlatan Çimen, şunları söyledi.

'Bu mevsimler bizim arınma mevsimlerimiz. Ömür sermayesini nerede ne şekilde tükettiğimizi gözden geçirelim. Hepimiz insanız beşeriz, hata edicileriz. Hazreti Paygamberimiz 'Adem oğlu hata edicidir, o günah işleyebilir. Hata işleyenlerin en iyisi günahlarından tövbe edenlerdir buyuruyor.'

Mevlide katılanlara mevlit şekeri ikram edildi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak ve vatandaşlar Kuran tilavetini ve mevlidi dinledi.

- 'Peygamberler şehrinde Regaib Kandili'

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili dolayısıyla vatandaşlar Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki camileri doldurdu.

'Peygamberler şehri' olarak da adlandırılan kentte çok sayıda kişi, kandil dolayısıyla Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamı ziyaret ederek dua etti.

Yatsı ezanının okunmasıyla Balıklıgöl Yerleşkesi'ne gelen vatandaşlar, camilerde namaz kıldı, Kuran-ı Kerim okudu.

Namazın ardından, Şanlıurfa Müftülüğünce Dergah Camisi'nde mevlit okutuldu. Kentteki camilerin tamamında kandil dolayısıyla özel programlar düzenlendi.

Kaynak: AA