Mutki'de 'Tarım Ve Hayvancılık' Değerlendirmesi

Bitlis’in Mutki ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2017 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Mutki'de 'Tarım Ve Hayvancılık' Değerlendirmesi
Mutki Belediyesinin sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıda mahalle ve köy muhtarı ile tek tek tanışarak, sorun ve isteklerini dinleyen Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fatih Asak, köylerde gerçekleştirilen tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Asak; Mutki’nin ve Bitlis’in coğrafyasını çok iyi bildiğini ve gerekli ekiplerle birlikte kırsalda incelemelerde bulunacağını söyledi.

Asak, “Nisan ayının ortalarına doğru ilçe müdürümüzle Allah nasip ederse bütün köyleri dolaşacağım. Hepinizin talep ve sıkıntılarını alacağım. Sorunlarınız valilikte çözülecekse valilikte, bakanlıkta çözülecekse bakanlıkta çözmeye çalışacağız. Her sorunuzu çözerim diye yalan söyleyemem. Ama her sorunun çözümü için elimden gelen tüm gayreti göstereceğimin sözünü veriyorum” dedi.

Hayvan sağlığının önemine değinen Asak, küpesiz olan hayvanların da aşılarının yapılacağını belirtti.

Nisan ayının ilk haftasında ceviz ve kiraz fidanları verileceğini belirten Asak, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu sene gelen fidanlar kaliteli fidanlar. Bu fırsatı kaçırmayın istiyorum. Talebe göre fidan vereceğiz. Ceviz fidanları için dört lira, kiraz fidanları için 1 lira verilecek. Yani neredeyse fidanların yüzde doksan beşi hibe olacak.”

Seçim çalışmaları sebebiyle Bitlis’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, beraberindekilerle birlikte toplantıya katıldı.

Tarım ve hayvancılığa 2002’ye göre beş kat daha fazla ek desteğin olduğunu belirten Demiröz, “2002’den bu yana 368 milyon lira yardım verilmiş. Türkiye tarımda Avrupa’da 2002 yılında dördüncü sıradaydı. Çok iyi hizmetler yapıldı. Türkiye’nin tarım hacmi 18 milyar liradan 75 milyar liraya çıktı. Yapılan yatırımlarla Avrupa’da birinci sıraya çıktık. Ayrıca KÖYDES’in 8 milyon olan ödeneği 21 milyona çıktı” dedi.

Mutki’nin seçim sonuçlarında yüksek oranlarla verdiği desteğin altını çizen Demiröz, sözlerine şöyle devam etti:

“Öncelikle geçtiğimiz günlerde Başbakanımız geldiğinde bizi yalnız bırakmadığınız için Allah razı olsun. Bitlis Bitlis olalı böyle destek görmedi. Mutki’nin yeri zaten başka. Her sene yüzde 75’lerle geliyor, Bitlis’in diğer ilçeleri de ikinci olmak için yarışıyor.”

16 Nisan’da yapılacak referanduma Avrupa’dan gelen tepkilere de değinen Vedat Demiröz, Avrupa’nın içten parçalandığını söyledi.

Demiröz, “Biz oturup bir anayasa yapıyoruz. Birkaç maddesini değiştiriyoruz, darbe anayasası gitsin diyoruz, bütün Avrupa ayağa kalkıyor. Size ne kardeşim bizim anayasamızdan. Allah aşkına hiç birimiz kafa yorduk mu başka bir ülkenin seçimine, anayasasına? Adamların burnu burada, niye? Çünkü yıllardır vesayet sistemi, üst akıl olarak sizler seçmiş göndermişsiniz ama idareyi o vesayet sistemleri, kökü dışarıda olanlar buradaki uzantılarıyla götürmek istemiş. Cumhurbaşkanlığı isteminde ne olursa anında müdahale edilecek ve çözülecek. Vesayet sistemi ve FETÖ, seksenli yıllardan beri bize 350 milyar dolar harcatıp bizi birbirimize kırdırdılar. Ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanlığı sistemiyle terör de son bulacak. Yüzlerce evlat ailelerine dönecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA