Menteşe'de 'Gönül Elçileri' Fidan Dikti

Menteşe ilçesinde Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan 'Gönül Elçileri Hatıra Ormanı'na fidan dikildi.

Vali Amir Çiçek, Muğla-Denizli karayolunda oluşturulan ormandaki fidan dikiminde yaptığı konuşmada, vatandaşları gönül elçisi olmaya davet etti.

Türkiye'de orman alanlarının korunması ve ağaçlandırmanın teşviki amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen 'Gönül Elçileri' Projesi ile Türkiye'de ve Muğla'da önemli çalışmalar yapıldığını belirten Çiçek, projenin özünün toplumdaki bireylerin gönlündeki sevgiyi, şefkati ve ilgiyi karşılıksız olarak buna ihtiyaç duyan bireylere yönlendirmek olduğunu kaydetti.

Muğla'da yüce gönüllü insanların çok fazla olduğunu anlatan Çiçek, 'Bu nedenle gönül elçilerimizin daha da çoğalacağına inanıyorum.' dedi.

Gönül Elçileri Ağaçlandırma Projesinin tek boyutlu olmadığını, yeni nesillerin geleceği içinde çalışmalar yürütüldüğüne işaret eden Çiçek, 'Diktiğiniz her bir fidan, sizlerden sonra gelecek olanların gönül elçisi olmalarına vesile olsun. Bütün herkese ve gelecek nesillere tüm güzellikler ve iyilikler intikal etsin. Bu projeye destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.' diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Çiçek ile beraberindekiler Yaraş mevkisinde oluşturan alanda fidan dikti ve fidanlara can suyu verdi.

Fidan dikim etkinliğine Vali Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan'ın eşi Dilek Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya'nın eşi Aysun Çetinkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik ve gönül elçileri katıldı.

Kaynak: AA