Kuraklığın Yaşandığı Somali'ye Yardım Eli

Sadakataşı Derneği, kuraklığın açlık, hastalık ve ölümlere neden olduğu Somali'de, kamplarda yaşam mücadelesi veren binlerce aileye gıda ve su yardımında bulundu.

Sadakataşı Derneği, kuraklığın açlık, hastalık ve ölümlere neden olduğu Somali'de, kamplarda yaşam mücadelesi veren binlerce aileye gıda ve su yardımında bulundu.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğu Afrika'da yaşanan kuraklık felaketine sessiz kalmayan Sadakataşı Derneği, krizin en yoğun hissedildiği Somali'ye de ulaştı.

Kenya'ya yaklaşık 2 ay önce giderek bir rapor hazırlayan Sadakataşı Derneği ekipleri, bu defa Somali'nin Bay eyaletine bağlı Baydova şehrine ulaştı. Haftalardır devam eden krizi hem yerinde incelemek hem de hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Baydova'da bulunan ekipler, 2011'de yaşanan felaketin bir benzerinin yaşanmaması için yoğun çaba sarf etti.

Kuraklığa bağlı ölümcül vakalarının gözlendiği Somali'ye giden dernek yetkilileri, 2 bin 400 aileye su, 900 aileye kurban eti ve 108 aileye de gıda yardımında bulundu.

Bölgedeki çalışmaları yerinde sürdürmek için Baydova'ya giden Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet Hasbal, Kenya'ya giderek hazırladıkları raporda insani boyutun kırmızı alarm verdiğini ilan ettiklerini hatırlatarak, Türkiye'deki yardımseverlerin çağrılarına karşılık verdiğini aktardı.

Bu sayede binlerce aileye umut olabildiklerini anlatan, Hasbal, 'Burada bulunduğumuz zaman içerisinde 12 tonluk 3 tankerle 2 bin 400 mağdur Somalili aileye temiz su ulaştırdık. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın kriz sebebiyle bizlere teslim etmiş oldukları 147 küçükbaş adak, akika ve şükür kurbanını keserek 900 ailenin et ihtiyacını karşıladık. Ayrıca günlerdir sağlıklı beslenmeden yoksun 108 aileye de gıda yardımında bulunduk. Bağışçılarımızın destekleri ile buradaki hayat normale dönene kadar da Somali halkını yalnız bırakmayı düşünmüyoruz.' ifadelerini kullandı.

Dernek yetkilileri, Baydova bölgesinde 2 yeni su kuyusunun da temellerini attı.

Kaynak: AA