Korucuların Yemin Töreninde Jandarma Köpeklerinin Gösterisi Büyük Beğeni Topladı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 46 güvenlik korucusu düzenlenen yemin töreniyle göreve başladı. Tören sonrasında il Jandarma Komutanlığına ait köpeklerin gösterisi büyük beğeni topladı.

Korucuların Yemin Töreninde Jandarma Köpeklerinin Gösterisi Büyük Beğeni Topladı
Ceylanpınar Kapalı Spor Salonunda 46 güvenlik korucusu için tören tertiplendi. Törene Kaymakam Ahmet Karatepe, Belediye Başkanı Menderes Atilla, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, korucu yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.

Açılış konuşmasını Jandarma Bölük Komutanı J. Binbaşı Ahmet Uzun gerçekleştirdi.

Yemin töreni öncesi bir konuşma yapan Kaymakam Karatepe, "Edilecek yemin şanlı Türk bayrağının üzerine edilecektir. Şanlı tarihimiz için yemin edeceksiniz. Hudut hattında görev yapan güvenlik güçlerimiz ülkemizin namusundan ve şerefinden sorumludur. Gerekirse milletimiz ve vatanımız için canınızı seve, seve vereceksiniz" dedi.

Kaymakam Karatepe, göreve yeni başlayan koruculara başarılar diledi.

Belediye Başkanı Menderes Atilla ise "Biz koruculara minnet borçluyuz. Çünkü onlar bu bölgeyi çok iyi tanıdıkları için terörle mücadelede daha başarılı sonuçlar elde ediliyor. Allah tüm güvenlik güçlerini terör belasından korusun" diye konuştu.

Yapılan yemin töreni sonrasında emekli olan koruculara plaket verildi

Törende, İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan Elma, Hırçın, Ceza, Hedik isimli köpeklerin gerçekleştirdiği gösteriler büyük beğeni topladı. Tören yapılan ikramla son buldu.
Kaynak: İHA