Kıbrıs'ın En Büyük Siber Güvenlik Konferansi GAÜ'de

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, 24-25 Mart tarihlerinde 2 gün süren Kıbrıs’ın en büyük Siber Güvenlik Konferansı’na ev sahipliği yaptı.

Kıbrıs'ın En Büyük Siber Güvenlik Konferansi GAÜ'de
GAÜ Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü ve Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Akademisi topluluğu olan Cezeri Siber Güvenlik Akademisi (Cezeri SGA) tarafından, GAÜ Millenium Senato Konferans salonunda düzenlenen konferansta, çeşitli STK’lar dahil 200’ün üzerinde katılım sağlandı.

GAÜ’de düzenlenen Siber Güvelik Konferansında, konuşmacı olarak, siber güvenlik alanında önemli çalışmalara imza atmış Cezeri SGA ekibinden Osman Doğan, Mahir Yüksel, Ufuk İşman, Ali Ardıç, Kürşat Oğuzhan Akıncı, Kenan Abdullahoğlu, Seyfullah Kılıç, Murat Yılmazlar, Uğurcan Atasoy ve Mesut Uçar yer aldı.

Konferans ile ilgili açıklamada bulunan Yönetim Bilişim Sistemleri bölüm başkanı Doç. Dr. Arif Sarı, MIS Club öğrencilerinin aktif katılım ve desteği ile yapılan konferans sayesinde GAÜ’nün Kıbrıs’ta ilk kez çok sayıda siber güvenlik alanında uzman ve bu ölçekte bir katılımcı sayısına ulaştıklarını belirtti.

Sarı, KKTC’de ilk kez siber güvenlik konferansına ev sahipliği yaptığını belirterek, konferans konularının önemine dikkat çekti.

Doç. Dr. Arif Sarı açıklamasının devamında şunlara değindi;

“Gençlerimizin konferansa yoğun ilgi gösterme sebepleri, konferans konuları ile doğru orantılıdır. Konferans, Siber Savaşlar ve Siber İstihbarat, IoT Güvenliği, Ödül Avcılığı, Siber Terör ve Türkiye, Yeni Nesil Sosyal Mühendislik Saldırıları başlıklı konularla ilgili çeşitli sunum ve demo gösterimleri gerçekleştirildi.

Kıbrıs’ta gençlerimizin bu alanla ilgili olarak alan uzmanlarından eğitim görmeye yönelik ilgi ve taleplerinin yoğun olduğunu da gözlemlemiş olduk” dedi.

Doç. Dr. Arif Sarı ayrıca, Siber Güvenlik alanında çalışmalara devam edeceklerini belirterek, bilişim yasası boşluğundan yararlanılması neticesinde KKTC’nin bilişim suçu merkezine dönüştüğünü ifade etti.

KKTC’de bu alanda ciddi bir açık olduğunu belirten Sarı, konu ile ilgili bilincin ve eğitimin doğru şekilde kazandırılması için alanla ilgili olarak, uzmanlar tarafından düzenlenecek çeşitli seminer, eğitim ve konferansların süreceğini söyledi.

Kaynak: İHA