Karabük Merkezli FETÖ/PDY Operasyonları

Operasyonda gözaltına alınan 19 şüpheli adliyeye getirildi.

Karabük merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 19 kişi adliyeye getirildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 5 emniyet mensubu, 13 öğretmen ve bir kadının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirilerek Karabük Adliyesine getirildi. Şüphelilerin savcılık sorgusu devam ediyor.

Karabük, Kayseri ve Ankara'daki bazı adreslere 28 Mart'ta operasyon düzenleyen ekipler, daha önce soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen emniyet müdürü M.A, başkomiser C.B, komiser A.K, komiser yardımcıları A.K. ve B.G. ile yine Karabük, Samsun ve İstanbul'da 27 Mart'ta gerçekleştirilen operasyonla, daha önce soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları iddia edilen öğretmenler M.Ö, E.Y, S.S, D.Z, E.A, İ.E, M.E, R.K, V.G, Z.K, İ.Ö, İ.Y. ve L.C ile ev hanımı S.A'yı gözaltına almıştı.

Kaynak: AA