'Kadın Girişimci Yönetici Okulu' Alanya Mezunlarını Verdi

Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Kıvrak: 'Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile 2012’de başlattığımız Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle, il il gezerek girişimci kadınlara sürdürülebilir şirket yönetimi üzerine ücretsiz eğitim veriyoruz. Kadın girişimcilerin mesleki donanımını ve iş hayatındaki varlığını güçlendirmeyi, kalıcı ve sürdürülebilir kılmayı en önemli önceliğimiz olarak görüyoruz'

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) 'Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nun Alanya mezunları sertifikalarını aldı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Garanti Bankası ve BÜYEM Alanya’nın, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ile Alanya İl Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğiyle düzenlediği Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun mezunları sertifikalarını aldı.

ALTSO’da gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 ay süren eğitimlerde, kadın girişimcilerin, işletmelerinin sürdürülebilirliği için ihtiyaç duyduğu bilgi birikimini ve vizyonunu geliştirmek hedeflendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, kadın girişimcilerin Türkiye ekonomisine sağladığı katkının öneminden hareketle, 2006 yılında girişimci kadınları farklı segmentte değerlendiren ilk banka olduklarını belirterek, '10 yılı geride bıraktığımız kadın girişimcilere yönelik çalışmalarımızı, finansman, cesaretlendirme, eğitim ve yeni pazarlara açılma olmak üzere 4 temel alanda yoğunlaştırdık. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile 2012’de başlattığımız Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle, il il gezerek girişimci kadınlara sürdürülebilir şirket yönetimi üzerine ücretsiz eğitim veriyoruz. Kadın girişimcilerin mesleki donanımını ve iş hayatındaki varlığını güçlendirmeyi, kalıcı ve sürdürülebilir kılmayı en önemli önceliğimiz olarak görüyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kıvrak, Garanti olarak, buradaki eğitimlerin etkisini ölçümleyen çalışmalar yaptıklarını ve çarpıcı sonuçlar elde ettiklerini ifade ederek, şunları aktardı:

'Eğitimlere katılan girişimcilerin yüzde 76’sı işlerinde büyüme sağlarken yüzde 40’ı yeni iş bağlantıları kurdu, yüzde 84’ü ise diğer kadınları cesaretlendirdi. Katılımcılar, eğitimde tanıştıkları 6-7 kişiyle iletişimini sürdürürken yüzde 38’i, kişi veya kurumlarla iş birliği kurmuş ya da kurmayı planlıyor. Girişimci kadınların yüzde 76’sı, eğitimlerin, girişimlerini geliştirmedeki önemini vurgularken her katılımcı projeyi çevresindeki en az 6 kadına tavsiye ediyor, eğitim sayesinde ortalama 16 yeni kadın girişimciyle tanışıyor. Dolayısıyla bugüne kadar 2 binden fazla kişiye ulaştığımız projenin 17. durağı olan Alanya eğitimlerinin kadın girişimciler açısından önemli faydalar sağlayacağına, öğrendiklerinin hem iş hayatında hem de çevresinde fark yatacağına inanıyoruz. Alanya’nın ekonomisine ve istihdamına değer katacağına inandığımız kadın girişimcilerin sertifikalarını vermekten mutluluk duyuyoruz.'

BÜYEM Merkez Müdürü Dr. Tamer Atabarut ise 'Sosyal sorumluluk projesi olan Kadın Girişimci Yönetici Okulu kapsamındaki eğitimlerle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurucu ortaklarının yanı sıra yönetiminde çalışan ikinci ve üçüncü kuşak kadın girişimcilere de ulaşmayı hedefliyoruz. Günümüzde işletmelerin uzun ömürlü olabilmesi ve kurumsallaşma yolunda doğru adımlar atabilmesi, ancak ‘stratejik yönetim felsefesi’ odaklı bir anlayışla gerçekleşebilir. Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nda verdiğimiz eğitimlerin, ‘iş geliştirme’ yaklaşımını kadın girişimcilere şirket kültürü olarak benimsetmesini, aynı zamanda ‘kurumsal ve uzun ömürlü’ işletmelere zemin yaratmasını amaçlıyoruz. Kadın girişimcilerimize vizyoner bir kimlik sağlayan eğitimlerin, katılımcıların yönetsel ve kişisel becerilerini geliştirirken, bilgi düzeyini de artırdığını gözlemliyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA