İstihdam Seferberliği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, bu yılki programlarında işsizlik oranlarını tek haneli rakamlara indireceklerini belirtti.

Alpay, Trakya bölgesi ziyaretleri kapsamında Çorlu Bakkallar Odasını ziyaretinde yaptığı açıklamada, istihdam seferberliği ile ilgili ziyaretler yaparak bilgilendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Türkiye'de Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatla başlatılan istihdam seferberliğinin olumlu yanıtlar vermeye başladığını belirten Alpay, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği ile ilgili talimatı bu yılın Ocak ayındaydı. Ocak ve Şubat aylarının işe giriş ve çıkışın aslında nötr olduğunu görüyoruz. Fakat, sayın bakanımızın en son verdiği veri 407 bin yeni istihdam. Dolayısıyla, biz bu yıl programımızda işsizlik oranlarını tek haneli rakamlara indireceğiz. Bunun da artı katkısını yıl sonunda göreceğiz diye düşünüyorum. Bunun dışında, referandum sonrası bunun daha pozitif etkilerini hep birlikte görmüş olacağız.'' diye konuştu.

Teşvikleri anlatmak için ülke genelinde sivil toplum örgütleri, esnaf ve sanatkar odaları ile sanayicileri ziyaret ettiklerini dile getiren Alpay, her gittikleri yerde bu konuda destek gördüklerini kaydetti.

İstihdam seferberliğinin devam ettiğini belirten Alpay, ''Teşviklerimizi anlatmak için sivil toplum örgütleri ve oda yöneticilerini ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimiz halen devam ediyor. İlk turlarımızı 2 ayda bitirdik. Şu anda ikinci turlarımızı atıyoruz. Muhtemelen önümüzdeki hafta ikinci turlarımızı da bitirmiş olacağız. Tabi ikinci turlarda herkesin sorumlu olduğu iller var. Bu illerden 7 tanesi bize ait, Marmara ve Trakya bölgelerinde.'' ifadelerini kullandı.

Alpay, şunları kaydetti:

''Bu bölgeleri gezerken ikinci turda özellikle il merkezi değil, büyük olan sanayi kısmında gelişmiş ve esnafların daha çok sayı olarak da katkısı fazla olan ilçelerimiz, bunların başında Çorlu geliyor. Daha sonra büyüklük olarak Çerkezköy ve Süleymanpaşa geliyor. Gittiğimiz yerlerde özellikle esnaf ve sanatkarlar odaları ile bir araya gelip onların yöneticilerine çalışmalarımızı anlatalım onlar da kendi üyelerine bu çalışmaları anlatsın ve istihdama katkıda bulunalım. Özellikle, kayıt dışı istihdamla ilgili mücadelemizi verelim. Ne kadar kayıt dışı istihdamı azaltırsak, istihdama katkıyı arttırmış oluyoruz. Bunları da anlatarak bilgilendirerek arttırmayı hedefliyoruz.''

Kaynak: AA