İşsiz Vatandaş Tavsiye Edilen İşten Şikâyetçi

İŞKUR Artvin İl Müdürlüğü tarafından vatandaşın yoğun olduğu yerlerde stantlar kurularak, işsiz vatandaşların kayıtları alınıyor.

İşsiz Vatandaş Tavsiye Edilen İşten Şikâyetçi
Artvin’de bir alışveriş merkezinde kurulan stantta işsizlerin kayıtlarını alan İŞKUR Artvin İl Müdürlüğü, işsiz vatandaşlara iş imkânı sunuyor. İstihdamın sağlanamamasının sebebi olarak iş bilmezliği ve vatandaşların iş beğenmemesini gösteren İŞKUR Artvin İl Müdürü Cevdet Ertürk “Ben günde 50 ye yakın insanla görüşüyorum, iş tavsiye ediyorum ve bana ‘Ben orada çalışamam, ben orada ayakta duramam, onlar zor şartlarda bizi çalıştırıyor’ gibi cümlelerle işe teveccüh etmiyorlar” ifadelerini kullandı.

Hizmeti vatandaşların ayağına getirdiklerini dile getiren İl Müdürü Ertürk “Gördüğünüz gibi İnsanların yoğun olduğu yerlerde stantlar açıyoruz. Buralarda işsiz insanlarımızın kayıtlarını alıyoruz ve kayıtlarını aldıktan sonra değerlendiriyoruz. Yapılan değerlendirmeler sonucunda onları işlere yönlendiriyoruz. Buradaki amacımız işsizliği azaltmak ve nerede bir işsiz varsa oraya kadar gitmek, onların kayıtlarını yaparak mesleklerine göre yönlendirmek” dedi.

Birçok vatandaşın iş beğenmediğini ve bazı iş verenlerinde aradıkları kalifiye elemanı bulamadıklarını, kalifiye eleman bulmakta kendilerinin de güçlük çektiğini dile getiren Ertürk “Fakat mesleksizlik ve iş beğenmeme gibi istihdamın önünde iki büyük sıkıntı var. Bugün bakıyoruz nitelikli eleman sıkıntımız var. İşletmelere gittiğimizde nitelikli eleman arıyorlar. Bunun önüne geçebilmek içinde mesleki yeterlilik kursları açıyoruz ve oralarda insanlarımıza meslek sahibi olmaları için yardımcı oluyoruz. Geçtiğimiz yıl ortalama 400 kişiye bu şekilde yardımcı olduk. Bu yıl da yaptığımız planlamalar neticesinde yine aynı şekilde insanlarımızı meslek sahibi yapacağız ve işletmelere yönlendireceğiz. Bir diğer problem ise iş beğenmeme. Ben günde 50 ye yakın insanla görüşüyorum, iş tavsiye ediyorum ve bana ‘Ben orda çalışamam, ben orada ayakta duramam, onlar zor şartlarda bizi çalıştırıyor’ gibi cümlelerle ya parasını beğenmiyor, ya kendisini biran evvel kamuya atma derdinde oldukları için, insanlarımız bazı işlere teveccüh etmiyorlar” şeklinde konuştu.

18 bin civarında olan sigortalı sayısını 20 bine çıkartmayı hedeflediklerini dile getiren Ertürk “Artvin ili olarak Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında biz bir taahhüt verdik, 2016 Aralık sigortalı sayısı üzerine bir taahhüt verdik. Artvin ilinde bizim aralık ayı özel sigortalı 18 bin 436 ve bunu biz 20 bine çıkartmak istiyoruz. İlk etapta 1250 kişilik bir istihdam taahhüttü verdik. Allah’a şükürler olsun Mart sonu itibari ile 667 kişiyi iş sahibi yapmışız. Bu şu anlama geliyor verdiğimiz taahhüttün yüzde 50’sini gerçekleştirmişiz. Bunla ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşallah bu taahhüttü biz çok kısa süre içerisinde tamamlayacağımız gibi bu sayının da çok üstüne çıkacağız. Bizim sigortalı sayımızı 20 binin üzerine taşımak için gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA