Huzurevi Sakinlerinin Umre Sevinci

Huzurevi sakinlerine yönelik gruplar halinde umre organizasyonu düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, dördüncü heyeti kutsal topraklara gönderdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ilk olarak 2015'te gerçekleştirilen umre ziyaretleri, bu yıl dördüncü grupla tekrarlandı.

Sağlık durumu uygun olan ve kurum içerisinde uyumlu davranan sakinlerden seçilen 11 kişi ile huzurevi personelinden oluşan 16 kişilik kafile yola çıktı.

Kafilenin kutsal topraklara uğurlanması dolayısıyla huzurevinde mevlit programı yapıldı. Umreye gidecek kişilerin yakınlarının da katıldığı mevlitte, duygusal anlar yaşandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Şube Müdürü Hüseyin Toprak, yaptığı konuşmada, mevlit programı ile Yaşlılar Haftası'nın finalini yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Türkiye'de sadece Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bir projesi olarak, umre seyahatlerinin dördüncüsü gerçekleşiyor. Daha önce 10'ar kişilik gruplar halinde umre ziyareti yaptık. Oraya gidip dönen birçok kişinin hayatında önemli değişimler oldu. Ziyaretler, hem kurumumuz için hem de kurumumuzda hayatını idame ettiren sakinlerimiz için bereketli oldu. Medine'de Peygamberimizin Kabr-i Şerifi ziyareti, Mekke'de de Kabe ziyareti ibadetinin insan ömründe çok önemli izleri var. Gidemeyenler için dua ve selamlar götüreceğiz.'

Kaynak: AA