Foça'da TCG Ertuğrul Gemisine Hüzünlü Veda

Türk donanmasına 44 yıl hizmet etmiş olan, 117 metre boyunda 12 subay, 46 astsubay, 11 uzman, 71 erbaş ve erin görev yaptığı TCG Ertuğrul (L-401) isimli çıkarma gemisi emekliye ayrıldı. TCG Ertuğrul (L-401), 1890 yılında Oşhima Adasında tayfunda batan Ertuğrul Fırkateyni anısına isim verilmişti.

Foça'da TCG Ertuğrul Gemisine Hüzünlü Veda
1 Haziran 1973 yılında Japonya’da Türk donanmasına katılmış, 44 yıl hizmet etmiş bir gemi olan TCG Ertuğrul (L-401) Gemisi emekli personelin de katılımıyla veda seyri yaptı. Veda seyri törenine Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu , Amfibi Görev Grup ve Foça Garnizon Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Kıbrıs gazileri ve daha önce gemide görev yapmış personel ve aileleri katıldı.



Gözyaşlarını tutamadılar

TCG Ertuğrul çıkarma gemisinin hizmet dışına çıkarılması emrinin okunması ile başlayan törende, emekli personelinin birçoğu gözyaşlarını tutamadı. Geminin son komutanı Deniz Binbaşı Rıfkı Bülbüller ve görev yapmış eski komutanlar da veda konuşmalarını yaptı.

Ardından İstiklal Marşının okunmasından sonra gemideki bayrak ve flamalar indirildi. Gemi bordasındaki numaraların silinmesi ile gemi personeli de hüzünlü bir şekilde gemiden ayrıldı.

Töreninin sonunda eski komutanlara plaketler verildi ve gemi alandan alındı.
Kaynak: İHA