Eski CHP'li vekil: Gönül rahatlığıyla 'evet' diyeceğiz

Eski CHP Milletvekili Faik Tunay, "Bu millete güvenmek lazım. İstediğini iktidara getirir, güvenmediğini, beğenmediğini de iktidardan düşürür. Tek yetkili millet. Ve gönül rahatlığıyla 'evet' diyeceğiz inşallah." dedi.

Eski CHP'li vekil: Gönül rahatlığıyla 'evet' diyeceğiz
Kadıköy Meydanı Haldun Taner Sahnesi önünde, Türkiye Hukukçular Platformunun halk oylaması dolayısıyla kurduğu çadırı ziyaret eden Tunay, Türkiye'nin çok seçim gördüğünü söyledi.

Seçim çalışmalarında hep 'Türkiye en önemli seçimini yaşayacak.' dendiğini ancak 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının, gelecek 50-100 yılın en önemli seçimi olacağını ifade eden Tunay, şöyle konuştu:

'Türkiye'nin etrafı ateş çemberi oldu. Ülke üzerinde oynanan oyunları da görüyoruz. Bu referandum çok önemlidir. İçimize sinerek, araştırarak okuyarak buna 'evet ' diyoruz. Kararsız olanların da 'evet' demesini istiyoruz. Türkiye'de koalisyonların ömrü 1,5 yıl, en kısası 3 ay, en uzun koalisyon 3,5 yıl olmuştur. 1,5 yılda ne hizmet olur, ne de yatırım olur. Bu sistem koalisyonlara son veriyor, askeri vesayeti kaldırıyor. Tarihe bakın, on yılda bir darbe yaşamışız. Bu mantığın değişmesi gerekiyor. Bizim yapımıza uyan partili cumhurbaşkanlığı veya başkanlık budur.'

Eski CHP'li vekil: Gönül rahatlığıyla 'evet' diyeceğiz

Tunay, 'anayasa değişikliğiyle parlamenter rejimin değişeceği' söyleminin doğru olmadığını belirterek, bunların algı operasyonu olduğunu dile getirdi.

Bu söylemde bulunanlara 'Ülkedeki beş tane parlamento başkanının ismini sayar mısın?' diye sormak gerektiğini aktaran Tunay, şunları kaydetti:

'Sayamazlar. Bu ülke lider ülkesidir. Menderes, Demirel, Özal, Recep Tayyip Erdoğan, Ecevit... Daha da geriye gidebiliriz. Herkes liderinin peşinden gider, ona inanır, güvenir. Memnun kalmazsa onu sandığa gömer. Bunun örneği rahmetli Ecevit. Yüzde 21 alıyor. AK Parti iktidar olduğunda da yüzde 1'e düşüyor. Bu millete güvenmek lazım. İstediğini iktidara getirir, güvenmediğini, beğenmediğini de iktidardan düşürür. Tek yetkili millet. Ve gönül rahatlığıyla 'evet' diyeceğiz inşallah.'

Tunay, Türkiye Hukukçular Platformu temsilcilerinden halk oylaması çalışmalarına ilişkin bilgi aldıktan sonra çadırdan ayrıldı.

Eski CHP'li vekil: Gönül rahatlığıyla 'evet' diyeceğiz
Kaynak: AA