'Cindy'nin Dövülmesi Davasında Adliye Karıştı

"Cindy" isimli Golden Retriever cinsi köpeğin geçtiğimiz yıl dövülerek kafatasının kırılmasına ilişkin, rehabilitasyon merkezinde görevli veteriner hekim ve veteriner işleri müdürünün yargılandığı duruşma sonrası, hayvan hakları savunucularıyla sanık yakınları arasında tartışma çıktı.

'Cindy'nin Dövülmesi Davasında Adliye Karıştı
İstanbul 43’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde Sarıyer Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezindeki "Cindy" isimli Golden Retriever cinsi köpeğin dövülerek kafatasının kırılmasına ilişkin haklarında dava açılan veteriner hekim Cihan Yaşar ve emekli veteriner Ayhan Akbulut hazır bulundu. Duruşmaya İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi adına 8 avukat ile şikayetçiler Birgül Kükrer, Özen Baydoğan katıldı.

İddianamenin okunması ve kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi. Sanıklardan Cihan Yaşar olay tarihinde Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri MüdürlüğÜnde görevli olduğunu, köpeğin darp olayını bir gün sonra öğrendiğini söyleyerek, “Olayı öğrenince görevlilerden Adem İnce’yi çağırıp savunmasını aldım. Ayhan Akbulut’a da soruşturma sonuna kadar rehabilitasyon merkezine çağrılmaması gerektiğini ve izine çıkarılması gerektiğini söyledim. Görevimi yaparken ihmalim söz konusu değildir. Beraatimi istiyorum” dedi.



SUÇLAMALARI REDDETTİLER

Darp edildiği iddia edilen köpeğin Nisan ayında bakım merkezinde işçi olarak çalışan Adem İnce’yi ısırdığını kaydeden sanık Ayhan Akbulut ise “Adem İnce, sağlık personeli tarafından müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye gönderildi. Hastanede kendisine iki gün rapor verilmişti. Adem İnce’nin köpeğe kötü muamele yaptığı düşünüldüğünden, diğer sanık Cihan Yaşar, Adem’in savunmasının alınmasını ve bu süre zarfında çalıştırılmamasını söyledi.

Raporu bitince kendisini izne çıkardık. Adem İnce taşeron firmanın elamanı olduğu için yasal işlemlerin yapılması amacıyla dosyayı ilgili destek hizmetleri müdürlüğüne gönderdi. Nisan ayının 15’inde iş akdi feshedildi. Biz bu olayda herhangi bir gecikme ve ihmal göstermedik. Bu nedenle beraatimi istiyorum" ifadelerini kullandı. Sanıkların ifadelerinin ardından duruşmada dinlenen 4 tanık, Cindy adlı köpeğe kötü muamele yapıldığını gördüklerini söylediler.

DURUŞMA SONRASI KAVGA ÇIKTI

Ara kararını açıklayan mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Duruşmanın sona ermesinin ardından sanık yakınlarıyla şikayetçiler arasında tartışma çıktı. Taraflar arasındaki kavganın büyümesi üzerine adliyenin güvenlik görevlileri olaya müdahale etti. Tartışma görüntüleri olay yerindekiler tarafından cep telefonlarıyla kaydedilirken, taraflar daha sonra adliyeden ayrıldı.

Olayın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, veterinerler Ayhan Akbulut ve Cihan Yaşar’ın Sarıyer Belediyesi Rehabilitasyon ve Kısırlaştırma Merkezinde görevli oldukları belirtiliyor. Akbulut ve Yaşar’ında kamu görevlisi olduğu ifade edilen iddianamede, taşeron firma personeli Adem İnce’nin 5 Nisan 2016 tarihinde Cindy isimli Golden Retriever cinsi bir köpeği döverek kafatasını kırdığı iddia ediliyor. Aynı gün Akbulut ve Yaşar’ın İnce hakkında ceza uygulanması kolluk kuvvetlerine haber vermedikleri ifade edilen iddianamede, iki sanığın “görevi kötüye kullanma" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyor. İddianamede, Cindy’i dövdüğü iddia edilen Adem İnce hakkında idari para cezası verilerek iş akdinin sonlandırıldığı anlatılıyor.

Kaynak: İHA