Başbakan Yıldırım: Atatürk hayatta olsa bunları CHP'nin kapısından içeri sokmazdı

CHP'yi eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, "Bizim rejimimiz Cumhuriyettir. Cumhuriyeti de bu millet Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde istiklal savaşımızı kazanarak kurdu. Cumhuriyete göz dikenin gözünü çıkarmak boynumuzun borcudur. Atatürk hayatta olsa bunları CHP'nin kapısından içeri sokmaz" dedi.

Başbakan Yıldırım: Atatürk hayatta olsa bunları CHP'nin kapısından içeri sokmazdı
Başbakan Binali Yıldırım Kırklareli'nde düzenlenen referandum mitinginde konuştu. 'Rahmetli Atatürk hayatta olsa bunları CHP'nin kapısından içeri sokmazdı' diyen Yıldırım'ın konuşmasınnı satır başları şöyle:

"15 Temmuz bir milattır. Böyle giderse darbelerden, ekonomik krizlerden asla kurtulamayacağız. 82 model, darbelerden kalan anayasayı değiştirmenin zamanı geldi de geçiyor. 15 senedir bütün partiler bu anayasayı değiştireceklerini söylemiyorlar. Peki seçim geçiyor ne oluyor? Verilen sözler unutuluyor. Ama AK Parti, vatandaşa karşı sözünün arkasında duruyor. Yapamayacağı işi de söz vermedi. Darbe girişiminden sonra MHP ile bir araya geldi, konuştu, bu değişikliği yapmaya karar verdi. Mecliste görüşmeler oldu, o günleri hatırlayın. CHP ve HDP'nin nasıl ortalığı birbirine katarak kürsüyü işgal ettiğini hatırlayın. Ancak gönlümüz isterdi ki CHP de bu değişikliğe katılsın. Teklif götürdük, 'Gelin birlikte yapalım' dedik. Ancak değerli Kırklarelililer ne oldu? Çağrılarımız sonuçsuz kaldı.

MİLLET 50 SENEDİR İKTİDAR VERMİYOR

Siz milletin sorunlarını çözmeyecekseniz, milletin geleceğine yönelik hedefiniz yoksa siz nasıl iktidar olacaksınız? İşte bunun için millet 50 senedir size iktidar vermiyor, çünkü milleti inandıramıyorsunuz. Bu anayasa değişikliği ile şimdi huzurunuzdayız. Biz AK Parti olarak bugüne kadar milletten kaçmadık, sizin rızanız olmayan hiçbir işi yapmadık. Siz istediniz biz onu yaptık.

Değerli kardeşlerim, 16 Nisan'da ülkemize çağ atlatacağız. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine götüreceğiz. Dünyada yeni bir düzen kuruluyor. Onun için Türkiye olarak güçlü olmamız lazım. Bu ağır aksak giden 82 model anayasa ile içimize kapanıp terör belasıyla, ekonomik krizlerle uğraşacağız. İki yol var; birisi gelecek, birisi mevcudu korumak, geçmişte kalmak.

'Türkiye bir günde fakirleşti'


Ecevit ve Ahmet Necdet Sezer'i hatırlayın, Türkiye bir günde fakirleşti, dolar aldı başını gitti. Ne oldu? AK Parti geldi, tam 11 yıl bunların bıraktığı borcu ödeye ödeye buraya geldi. İstiyoruz ki sevgili Kırklarelililer, sürekli istikrar olsun. Tıpkı Menderes, Özal dönemi gibi. Her zaman güçlü hükümetler olsun.
Bir sandıkta vekilleri bir sandıkta Cumhurbaşkanı'nı seçiyorsunuz. İki kere sandığa gitmek yok, bir kerede Cumhurbaşkanını da meclisi de seçeceksiniz. Yüzde 50'den az oy alanlar seçilemiyor. Çünkü güçlü hükümet olması lazım ki, darbelere dirensin, ekonomik krizlere geçit vermesin, büyüme hızı azalmasın. Daha çok iş gençlere daha çok gelecek hazırlasın. Bunun için iktidarı vekillere bırakmıyoruz sandıkta kendimiz karar veriyoruz. Bu sistemin özelliği bu.
Hükümetler hızlı karar alsın ve zaman kaybetmesin istiyoruz. Bu değişiklikle Türkiye istikrarla büyümeye devam edecek. 16 Nisan'daki referandumla 550 olan milletvekili sayısı 600'e çıkacak. Neden? Nüfus arttı da o yüzden.

KILIÇDAROĞLU 82'DE KALMIŞ

Dünya değişiyor, dünyada yeni bir düzen kuruluyor. Bu değişim de Türkiye'nin etrafında oluyor. Onun için Türkiye olarak büyük ve güçlü olmamız lazım. Masada yerimizi en iyi şekilde almamız lazım. Yahut da bu ağır aksak giden 82 model anayasayla içimize kapanacağız, terör belasıyla uğraşacağız, ekonomik krizlerle uğraşacağız, zayıf hükümetlerle, darbelerle başa çıkmaya çalışacağız. İki yol var. Birisi gelecek, birisi mevcudu korumak, geçmişte kalmak.

Kılıçdaroğlu seçim beyannamesinde seçilme yaşın 21'e indireceğim demiş. Biz 18'e indiriyoruz işte, neden karşı çıkıyorsun? Bu Meclis iki kez fesih oldu. Biri 1960'da darbe ile, ikincisi 12 Eylül'de oldu. Parlamento kapatıldı. Fesih etme diye birşey yok. Seçime gönderme var. Sistem, her yönüyle güçlü ekonomi, güçlü ve kalkınan Türkiye içi olmaz olmaz. Kılıçdaroğlu biz 'Hayır' dediğin anayasayı değiştiriyoruz. 82'de kalmışsın, artık uyan.

'GÖZÜNÜ ÇIKARIRIZ'


Tutturmuşlar rejim değişiyor. Bizim rejimimiz Cumhuriyettir. Cumhuriyeti de bu millet Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde istiklal savaşımızı kazanarak kurdu. Cumhuriyete göz dikenin gözünü çıkarmak boynumuzun borcudur.Atatürk hayatta olsa bunları CHP'nin kapısından içeri sokmaz. Rejim değişmiyor.