Barış Başoğlu Açıklaması Vahid Paşa İl Halk Kütüphanesinde Bu Yıl Hedefimiz 50 Bin Kullanıcı

Kütahya Vahid Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Barış Başoğlu, 2016 yılı içerisinde 42 bin 681 kullanıcıya ulaşıldığını, 2017 yılı hedeflerinin ise 50 bin kullanıcı olduğunu söyledi.

Barış Başoğlu Açıklaması Vahid Paşa İl Halk Kütüphanesinde Bu Yıl Hedefimiz 50 Bin Kullanıcı
Başoğlu, “Vahid Paşa İl Halk Kütüphanesi, 38 bin civarında koleksiyon, 254 çeşit süreli yayın, günlük 3 çeşit yaygın gazete ve 9 çeşit yerel gazete ile okuyucularına hizmet sunmaktadır” dedi.

Vali Ahmet H. Nayir daha sonra Kütahyalı çocuk edebiyatı yazarı Gülten Dayıoğlu ile Kütahya Belediyesi’nin katkılarıyla kurulan ‘Gülten Dayıoğlu Çocuk Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

Vali Nayir’e bilgiler veren kütüphane sorumlusu Hafize Evran, kütüphaneye 2 bin 300 üyenin kayıtlı olduğunu, 3 bin 600 çocuk ve gençlik kitabıyla hizmet verdiklerini kaydetti.

Gülten Dayıoğlu Çocuk Kütüphanesi’nin ardından Kütahya Belediyesi Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi’ni ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Yazma Eserler, Süreli Yayınlar, Mustafa Yeşil Özel Arşivi, İhsan Özmumcu Koleksiyonu, Nadir Eserler ve Başvuru Kitapları bölümünde incelemelerde bulundu.

Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi hakkında Vali Ahmet H. Nayir’e bilgiler veren Kütüphaneci Emine Gedik, “Yazma eserlerimizin sayısı 534 adettir. Yazma eserler ağırlıklı olarak dini ilimler, edebiyat ve tarih konularını içerir. Kitap, müsvedde, risale, cönk, haşiye, istinsah nüsha gibi farklı formlardaki yazma eserlerin tamamı Bilgisayar ortamına aktarılmıştır” diye konuştu.

Vali Ahmet H. Nayir, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan “Edebiyat Müze Kütüphaneleri Projesi” kapsamında açılan Türkiye’de 6. olan Evliya Çelebi Edebiyat Müze Kütüphanesi’ni de ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Evliya Çelebi Edebiyat Müze Kütüphanesi hakkında Vali Ahmet H. Nayir’e bilgiler veren kütüphaneci Yusuf Özlü, “Evliya Çelebi Edebiyat Müze Kütüphanemizde; Türk ve Dünya edebiyatından Kütahyalı yazarlara ve şairlere ait bir seçki ve edebiyat kuramına ilişkin yaklaşık 5 bin kitap, edebiyat ve sanat konulu 83 süreli yayın yer almaktadır. Ayrıca Kütahyalı yazar ve şairlere ait yazma eserlerin tıpkı basımları ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türk Edebiyatının Dışa Açılımı (TEDA) çalışmaları çerçevesinde, başka dillerde yayımlanan tüm eserler yine bu kütüphanede okuyucuların yararına sunulmaktadır” dedi.

(EFE)
Kaynak: İHA