Bakan Zeybekci'den Pamuk Desteği Müjdesi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Geçen sene olan pamuk desteğini bu sene garanti olarak vereceğiz, bundan emin olun. Ama bunu arttırmak için mutlaka ve mutlaka bir gayretimiz olacaktır. Ben bundan ümitliyim. Mutlaka enflasyon oranında, bir iyileştirme olacaktır" dedi.

Bakan Zeybekci'den Pamuk Desteği Müjdesi
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, referandum çalışmaları kapsamında Denizli’de, ziraat odaları üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen programa, Bakan Zeybekci’nin yanı sıra, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, ziraat odaları üyeleri ve basın mensupları katıldı.



"Savaş sadece topla tüfekle olmaz"

Programda konuşan Bakan Zeybekci, 16 Nisan’da yapılacak referandumda Türkiye’nin bağımsızlığının söz konusu olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin tarihi bir dönemeçten geçtiğini belirten Zeybekci, savaşın illa tüfekle, tankla olmadığını, ’kurtuluş savaşı’ sözünün yanlış anlaşıldığını kaydetti.

Memlekette vaatlerin hep seçim öncesi söylendiğini belirten Zeybekci, parti olarak bunu benimsemediklerini, yapamayacakları faaliyetlerin sözünü vermediklerini ifade etti.



Pamuk üreticilerine destek müjdesi

Pamuğa desteklerin enflasyon oranında artacağını söyleyen Bakan Zeybekci, pamuğu sadece bir ürün olarak görmediklerini kaydetti.

Zeybekci, "Pamuk tek başına bir ürün değil, pamuk dünyada borsalarda tek başına işlem gören bir beyaz altındır. Onu stratejik bir ürün olarak ele almamız, onu böyle değerlendirmemiz ve garanti altına almamız gerekiyor. Şuraya geleceğim, kilogram başına 3 kuruş olan desteği, biz 75 kuruşa çıkarttık. 25 kat artmış ama yeter mi? Yetmez. Daha fazla verelim mi? Daha fazla verelim. Şunu söyleyeyim, geçen sene olan pamuk desteğini bu sene garanti olarak vereceğiz, bundan emin olun. Ama bunu arttırmak için mutlaka ve mutlaka bir gayretimiz olacaktır. Ben bundan ümitliyim. Mutlaka enflasyon oranında, bir iyileştirme mutlaka olacaktır" dedi.



"Yüzde 5,5 üzerinde büyümek zorundayız"

Türkiye’nin yüzde 5,5 oranında büyümek zorunda olduğunu belirten Zeybekci, "Biz Türkiye olarak üretmeye mahkumuz. Yüzde 5.5 üzerinde büyümek zorunda olan bir ülkeyiz ve her yıl bir milyon kardeşimize, vatandaşımıza iş bulmak zorunda olan bir ülkeyiz, buna mahkumuz. Türkiye çok önemli ve muhteşem bir zaman diliminden geçiyor. Bütün hastalıklarından kurtulacağı bir zaman tünelinden geçiyor" ifadelerini kaydetti.



Güney Kore örneği

Üretim konusunda Güney Kore’den örnekler veren Bakan Zeybekci, "Bakın bir Kore destanı yazıldı. 1987 yılında, aynı bizim yaptığımız gibi, yüzde yüz tek başına garanti iktidar çıkaran o sistem kurulduğu andan itibaren, Kore 4 bin dolar olan milli gelirini şimdilerde 30 bin dolara çıkardı. Dünyanın teknoloji devi haline geldi. Aynı dönemde biz ne yaptık, kendi kuyruğumuzu kovaladık. Neden kovaladık, bu sistem sayesinde kovaladık. Bu sistemi bizim bacaklarımıza öyle bir bağladılar ki, öyle bir bağımlı hale getirdiler ki, bir türlü kurtulamadık" diye konuştu.

Muhalefeti eleştiren Zeybekci şöyle devam etti:

"Tek başına olan iktidarın bir yerine dahil olmak yerine, 1990’lardaki olduğu gibi karşına geçip onu yıkmak için bu ülkedeki insanların aklını karıştırmaya çalışıyorlar. Yıktın da ne oldu, ne yaptın. O dönem iktidarı yıktılar, Demirel ve İnönü kıytırık bir koalisyon kurdu, gittin bunu yaptın. Sonrasında ne oldu? Türkiye ne hale geldi belli. Türkiye’nin bu hastalıktan ve devamlı hastalık üreten bu hükümet sisteminden kurtulması lazım. 10 yıldan beri AK Parti olarak bunun mücadelesini veriyoruz. Yüzde 23-24’lerde kaldığın zaman, normal şartlarda iktidara gelme ihtimalin sıfır olduğu için, gayri meşru, gayri resmi yoldan geçen ne kadar kişi varsa, onların peşine takılmak gibi bir zorunluluğun var. Diyor ki, ’acaba onlar iktidarı düşürürse ve ben de aradan çıkarsam’, normal yollar hiç aklından geçmiyor. Böyle bir ümidi yok. Bakın 18 maddelik anayasa ile ilgili yeryüzünde ne kadar saçma sapan şey varsa onu söylüyor."
Kaynak: İHA