AK Parti Sandık Kurulu Toplandı

AK Parti Kumluca teşkilatı, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması öncesi sandık başlarında görev yapacak sandık kurulu üyeleriyle toplantı gerçekleştirdi.

Kumluca Belediyesindeki toplantıya, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Seçim İşlerinden Sorumlusu İl Başkan Yardımcısı İbrahim Etem Taş ve sandık kurulu üyeleri katıldı.

Başkan Çetinkaya, yaptığı konuşmada, referandumun Türkiye'nin geleceği için önemli olduğunu vurguladı. Cumhuriyet tarihinden bu yana ülkede var olan yönetim sisteminin daha işlevsel hale getirilmesi için çalışıldığını ifade eden Çetinkaya, referandum sonrası Türkiye'nin daha müreffeh bir ülke olacağına inandığını belirtti.

Geçmişte cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasında yaşanan kavgalara değinen Çetinkaya, 'Artık bu durumları ortadan kaldırmak için 'evet' diyeceğiz. Mevcut sistemde, bazı gizli güçler başbakanı millete seçtirmiş, cumhurbaşkanı ile denetlettirmişlerdir. Yani önü kesilmiştir. Asker ve yargıyla hükümetler kıskaca alınmıştır.' dedi.

Yeni sistemin Recep Tayyip Erdoğan için yapıldığı iddiasının son derece yersiz ve asılsız olduğunun atını çizen Çetinkaya, milletin vereceği kararın ötesinde hiçbir gücün vereceği kararın etkisinin olmayacağını, bundan dolayı da kendilerinin milletin kararına saygı duyduklarını bildirdi.

AK Parti İlçe Başkanı Yavuzer de kurul üyelerine referandumun önemini ve sandık başında nasıl hareket edeceklerini anlattı. Yapılacak referandumda halkın her türlü tercihine saydı duyduklarını ifade eden Yavuzer, halkın tercihinin tam tezahürü için sandık kurulu üyelerine büyük görevler düştüğünü söyledi.

Başkan Yardımcısı İbrahim Etem Taş ise oy kullanma ve sonrasında oy sayım işlemlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda sandık başlarında görev yapacak kurul üyelerine bilgilendirmede bulundu.

Kaynak: AA