AK Parti'li Özbek'ten Dayanışma Yemeği

AK Parti 23. Dönem Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, evinde protokol üyeleri, aşiret liderleri ve kanaat önderlerine dayanışma yemeği verdi.

AK Parti'li Özbek'ten Dayanışma Yemeği
Özbek’in Yeni Mahalledeki evinde verdiği dayanışma yemeğine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, HDP Hakkari eski Milletvekili Esat Canan, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, Hakkari merkez, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçesindeki aşiret liderleri ve kanaat önderleri katıldı.

Burada konuşan Abdulmuttalip Özbek, davetine icabet edenlere teşekkür ederek, “Bu yemeğin amacı, bir araya gelmek ve ilin sorun ile sıkıntılarını güncel olarak tartışmak ve çözüm yolu bulmaktır. Her şeyi ile devleti ve millet ile bir araya gelip, sorunlarımızı konuşma fırsatı bulmaktır. Samimi bir ortamda konuştuğumuzda ise hal edemeyeceğimiz sorun kalmayacaktır. Birlik ve beraberlikten bereket doğar, inşallah en kötü günümüz böyle olur” dedi.

Vali Toprak ise, Özbek’in düzenlediği dayanışma yemeği ve toplantıya gelen herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Vali Toprak, “Biz valilik olarak ayda bir, iki ayda bir kanaat önderleri ve halkımızla düzenlediğimiz toplantılarla bir araya geliyoruz. Şu anda Hakkari’nin en ücra köşesinde aramızda arkadaşlarımız var. Çok şükür ki çalışma arkadaşlarımız cumhuriyet başsavcımız, emniyet müdürümüz, komutanlarımız, belediye başkanımız, vali yardımcıları, kaymakamlarımız, idarecilik konusunda vatandaşlarla temasları konusunda çok kabiliyetli arkadaşlarımız olduğunu gördük. Bu sıkıntılı günleri hafızalarda silmek, huzur ve mutluluk dolu, hiçbir endişemiz ve sıkıntımızın olmadığı, hükümetimizin de açıkladığı üzere bu cazibe merkezleri bu bölgenin, özellikle olan işsizliğe çözüm bulacaktır. Bundan sonra çukurlu yollar, akmayan çeşmeler, kanalizasyonları inşa etmek gibi turizmi canlandırmak, gençlerimize yatırım yapmak, gençlerimizin topluma faydalı, geleceğimizi emanet edeceğimiz derecede dolu bireyler haline getirmek için hep beraber kollarımızı sıvadık. Bize bunun yolunu açan ise halkımızın bakış açısıdır, yani sizlersiniz. Ben Hakkari’de göreve başladığım günden buyana halktan bu sinerjiyi ve sevgiyi gördüm. Vatandaşımızın misafirperverliğini, devletine bağlılığını gördüm. Birlik beraberlik ve uyum olduğu zaman çözülmeyecek konu kalmayacak. Bugün sizleri böyle toplu görmek, bizim gücümüze güç katıyor ve çalışma azmimizi arttırıyor. İlerde gerçekleştireceğimiz proje ve fikirlerimizde yalnız olmadığımızı, arkamızda Hakkari’nin bütün santimetresine kadar halkımızın, kanaat önderlerimizin arkamızda olduklarını, bizi sevdiklerini görüyoruz. Bu güçle de Hakkari’de güzel hizmetler yapacağız. Ayrıca 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda halkımızın özgür iradesi ile oylarını kullanması için her türlü tedbirler alınmıştır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından davetlilere kavurma, pilav ve değişik yöresel yemekler ikram edildi.
Kaynak: İHA