AB Bakan Yardımcısı Şahin Açıklaması

'Başta Türkiye'de olmak üzere, bütün yeryüzünde adaleti, paylaşımı, kardeşliği tesis etmek, kaba kuvveti ve zulmü ortadan kaldırmak istiyorsak bu sistem değişikliğini başta kendi içerimizde inşa etmek ve 'biz kimiz, neyiz' sorusunun cevabını en iyi şekilde vermek zorundayız'.

Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Ali Şahin, 'Başta Türkiye'de olmak üzere, bütün yeryüzünde adaleti, paylaşımı, kardeşliği tesis etmek, kaba kuvveti ve zulmü ortadan kaldırmak istiyorsak bu sistem değişikliğini başta kendi içerimizde inşa etmek ve 'biz kimiz, neyiz' sorusunun cevabını en iyi şekilde vermek zorundayız.' dedi.

İkra Vakfınca Kırıkkale Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen '16 Nisan Referandumu Halk Buluşması' toplantısında konuşan Şahin, 16 Nisan'da yapılaca halk oylamasının Türkiye'nin siyasi tarihi için bir milat teşkil edeceğini söyledi.

Şahin, bu coğrafyanın aziz milletinin her şeyden önce Allah'ın mazlum coğrafyaların hamiliği ile görevlendirdiği seçilmiş bir millet olduğunu ifade ederek, 'Coğrafyası, etniği, kimliği, meşrebi, mezhebi neresi olursa olsun bu coğrafya ve aziz milleti, tarih boyunca mazlumların yanında yer almış, hamiliğini yapmış, İslam'ın muhafızlığını yapmış bir millettir. Bugün karşı karşıya olduğunuz bütün batıdan, kuzeyden, güneyden gelen terör örgütleriyle, gizli servisleriyle, darbe girişimleriyle, her türlü fitne oyunlarıyla maruz kaldığınız bu meydan okumaların tek sebebi var. O da yeryüzünde hakkı hakim kılmak için seçilmiş bir millet olmanızdan kaynaklanıyor. Biz sıradan bir millet değiliz. Bütün bu Avrupa'daki meydan okumalar, üzerimizde oynanan oyunlar, üzerimize cehennem köpekleri gibi saldırılan FETÖ'cüleri, PKK'lıları, DEAŞ'lıları, bunların hiçbiri tesadüf değil.' değerlendirmesinde bulundu.

'Başta Türkiye'de olmak üzere, bütün yeryüzünde adaleti, paylaşımı, kardeşliği tesis etmek, kaba kuvveti ve zulmü ortadan kaldırmak istiyorsak bu sistem değişikliğini başta kendi içerimizde inşa etmek ve 'biz kimiz, neyiz' sorusunun cevabını en iyi şekilde vermek zorundayız.' diyen Şahin, şunları kaydetti:

'Avrupa ve batı bunun için güçlü bir millet, devlet ve iktidar istemiyor karşısında. Tam tersi bizi bölmeye çalışıyorlar. Şuur altlarınızdaki sınırları kaldırın. Bizim coğrafyamız sadece 780 bin kilometrelik küçücük bir pasta diliminden ibaret değil. Bizim coğrafyamız ve sınırlarımız şehit kanlarımızın düştüğü her bir coğrafyadan ibarettir. Dünyanın 36 ülkesinde, 78 noktada şehitliği olan bir milletiz.'

Programa, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay'ın yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA