'1/10 Mimarlık Söyleşileri'

Giritli Mimar Pavlos Kallergis, TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi'nin düzenlediği '1/10 Mimarlık Söyleşileri' etkinliğine katıldı.

Giritli Mimar Pavlos Kallergis, TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi'nin düzenlediği '1/10 Mimarlık Söyleşileri' etkinliğine katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Ali Özerk, Balıkesir'e gelip deneyimlerini paylaştığı için Kallergis'e teşekkür etti.

Etkinlikte yaptığı konuşmada kendini tanıtan Kallergis, daha sonra 'İnsan Faktörünü Dahil Eden Yapı Yoğunluğu' konulu söyleşisine geçti.

Kentlerin her zaman belirli amaç ve hedefe hizmet etmek bilinciyle yaratıldığını ifade eden Kallergis, 'Zaman içinde çoğunun nasıl dönüştüğü ve kiminin gelişerek dramatik değişikliklere uğradığı üzerine yapılan farklı yorumlar göstermektedir ki bu halen gizemini koruyan bir konudur.' dedi.

Tarih boyunca zamanla mücadele eden metropollerin, evrimlerinde inkar edilemez bir şans faktörüyle karşı karşıya kaldığını anlatan Kallergis, şunları söyledi:

'Kesin olan şudur ki doğal olan çevre ve iklimsel koşullar değiştikçe yaratılmış olan çevre de aynı değişim olasılığı algoritması ile dönüşmektedir. Ve yine kesin olan şu ki geleceğin getirdiği ve getireceği her şeyden sorumluyuz, çünkü ona maksimum seviyede müdahale ediyoruz.'

Söyleşinin ardından mimarlar ve mimarlık öğrencileri Kallergis'e sorularını yöneltti.

Kaynak: AA