Yozgat'ta Kısa Dönem Acemi Erler Yemin Etti

Yozgat’ta, temel eğitimlerini tamamlayan 366. kısa dönem 47 er, düzenlenen törenle yemin etti.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı’nda temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 366. kısa dönem 47 er için yemin töreni düzenlendi.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, askerliğin Türk toplumunda önemli bir bedel olduğunu söyledi.

Her milletin belli karakteristik özelliklerinin bulunduğunu, Türk milletinin de kahraman ve asker özelliğinin olduğunu vurgulayan Yurtnaç, şunları kaydetti:

'Yozgat, yiğidin harman olduğu bir yer olarak bu tavrını da vatan için verdiği şehirlerde göstermiş oluyor. Ordumuz güçlü olursa Türkiye güçlü olur. Yalnızca Türkiye değil, tüm mazlumlar için Türkiye bir umut. Biz, bu gücü ve kuvveti insanımızın iyi niyetinden, güvenlik güçlerimizin kudretinden alıyoruz. Ordusuna Peygamber efendimizin ismini veren bir milletiz. 6 aylık bu süre zarfında kendinize bir çalışma disiplini elde edeceksiniz. Çalışma disiplini olan insanlar verdiği hizmetlerin karşılığını alır.'

İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ise, bu görkemli tabloyu oluşturan, dosta güven, düşmana korku veren askerlerle gurur duyulması gerektiğini belirtti.

Yemin töreni sonrası askerler, aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi.

Kaynak: AA