'Yaşayan Diller Ve Lehçeler' Programı

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Arnavutça ve Boşnakça'nın seçmeli dersler arasına gireceğini belirtti.

Sürekli, yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı 'Yaşayan Diller ve Lehçeler' programı kapsamında Arnavutça ve Boşnakça dillerinin de seçmeli ders olarak seçilebileceğini ifade etti.

Ortaokullarda 2018 yılından itibaren başlayacak programa öğrencilerin 7 Mart'a kadar bulundukları okul müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini ifade eden Sürekli, şunları söyledi:

'Arnavutça ve Boşnakça öğrenmek isteyen öğrenci kardeşlerimiz, 7 Mart akşamına kadar bulundukları okul müdürlüklerine seçmeli ders tercih dilekçelerini vermeleri gerekiyor. En az 10 öğrencinin istemesi durumunda okul Arnavutça ve Boşnakça dil dersleri verilecek. Bu konuyla ilgili talimat 81 ilin valiliklerine ve Milli Eğitim Müdürlüklerine bir yazı ile iletildi. Öğrencilerin seçmeli ders olarak Arnavutça ve Boşnakçayı tercih etmesi durumunda bu okullar için Arnavutça ve Boşnakça bilen öğretmenler alınabilecek. Öğretmenler, başvuru yapan 4 yıllık lisans eğitim almış Arnavutça ve Boşnakça bilen kişiler arasından seçilecek. Seçilen öğretmenler güvenlik soruşturmasından geçtikten sonra ilgili okullarda göreve başlayabilecekler.'

Kaynak: AA