Van'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 14. Van Bölge Müdürlüğü ekipleri, "3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü" dolayısıyla Çatak ilçesinin yüksek kesimlerine yaban hayvanları için yaklaşık 1 ton yem bıraktı.

Van'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı
Olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek sıkıntısı yaşayan yaban hayvanları için doğaya yem bırakan ekipler, bölgede bir süre inceleme yaptı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Van Bölge Müdürü Mustafa Şentürk, Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Van Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Avcil, Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Şube Müdürü Yunus Bakıcı, YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü personeli ile birlikte Çatak ilçesindeki yüksek kesimleri yaklaşık 1 ton yem bırakıldı.

Konu ile basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Van Bölge Müdürü Mustafa Şentürk, "3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü" olması dolayısıyla yemleme çalışması yaptıklarını belirtti.

3 mart malumunuz bugün nesli tehlike altında olan yaban hayvanları ve bitki türlerinin ulusal ticaretine yönelik sözleşmenin imzalandı gün olduğunu ifade eden Şentürk, “Ne yazık ki son yüz yılda yaban hayvanları özellikle insan nüfusunun çok yoğun bir şekilde artmış olması, sanayileşme, şehirleşme, kentleşme, turizm alanlarının genişlemesi, madencilik faaliyetleri gibi sayabileceğimiz onlarca faktör etkisi ile yaban hayvanları habitat anlamında daralmış ve ciddi manada zarar görmüşlerdir. Bizlerde özellikle bu 3 mart yaban hayatı kutlama günü 2014 yılından beri tüm dünyada kutlanmakta. 2013 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 3 Mart yaban hayatı koruma günü olarak ilan edilmiş ve o günden beri de değişik etkinliklerle bu yaban hayatının kurtarma günü kutlanmakta. Bizim buradaki ana amacımız yeryüzünde insan oğlunun tek başına olmadığı, yaban hayatı yaban hayvanları ile birlikte yer yüzünü paylaştığımız, yaban hayvanlarının da yaşama hakkı olduğunu, onların da bu bağlamda insanoğlunun dikkatini çekmek, farkındalık yaşatmak, insanoğlunu bilgilendirmek, korumak ve gelecek nesillere aktarma konusunda gerekli çalışmaları, etkinlikleri sürüdürme amaçlı bu günü kutluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA