Vali Can'dan Kazova'da Sebzecilik Vurgusu

Tokat Valisi Cevdet Can, “Kazova’ya buğday yakışmıyor. Bu bölgeye sebzecilik yakışır” dedi.

Vali Can'dan Kazova'da Sebzecilik Vurgusu
Tokat’ın Pazar ilçesinde kaymakamlık binasında ilçeye bağlı köy muhtarlarının katılımı ile istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşma yapan Vali Can, hedeflerinin “İyi idareyi gerçekleştirmek” olduğunu belirterek, “İyi idareden amacımız, insanımızın yüzünü güldürmek. Bu da istişare ve iletişim ile olur. Sizlerle istişare etmek için buradayız. İrademizi ortaya koyarak iyi idareyi gerçekleştirmek istiyoruz. Hepimiz, bütün ünvanlarımızdan sıyrılacağız. Vatana ve millete hizmet noktasında astlık-üstlük yoktur. Bizim birinci amacımız önce Allah’a kul, daha sonra da vatana, millete, bayrağa hizmetkar olmak. Bunlar gerçekleştiğinde toplumdaki sorunların çoğu hallolur ve insanlar birbirini Allah için sever. Köylüsünü mutlu edemeyen ülke, mutlu olamaz. Sizi mutlu etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bizim amacımız, sizlerin gelirinizi artıracak ürünler üretmenizi sağlamak” dedi.

Pazar bölgesinin insanı çok çalışkan, topraklarının da çok verimli olduğunu ifade eden Vali Can, “Eğer verimli kullanılırsa bu topraklar değil seksen milyon insanı, sekiz yüz milyon insanı besler. Kazova’ya buğday yakışmıyor. Bu bölgeye sebzecilik yakışır. Bu topraklar, örtü altı sebzeciliğe çok müsait” diye konuştu.

Pazar İlçesinde bulunan dünyaca ünlü Ballıca Mağarası’ndan da söz eden Vali Can, Ballıca Mağarası’nın turistlerin dört mevsim geldiği bir yer olacağını, Pazar’a da ekonomik olarak önemli katkılar sağlayacağını sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından muhtarların talep, şikayet ve önerilerini dinleyen Vali Can, sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.
Kaynak: İHA