'Türkiye'nin Mevcut Sistemden Yol Alma Şansı Kalmamıştır'

BİRKONFED Genel Başkanı Ünsal: 'Biz iş dünyası olarak hareketsiz ve hantal bir bürokrasinin esiri ve esareti altında kalmak istemiyoruz' 'Bizim daha güçlü bir Türkiye, daha üretken bir Türkiye ve dünya ülkeleriyle rekabet edebilecek bir ülke olabilmemiz için cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ve özellikle yeni anayasanın artık olması gerektiğine inanıyoruz' 'Bu kesinlikle bir seçim meselesi değildir. Bu kesinlikle siyasi de bir mesele değildir. Bu tamamıyla Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıma meselesidir' 'Artık Türkiye'nin mevcut sistemden yol alma şansı maalesef kaybolmuştur. Bu süreçten sonra iş adamlarımızla, STK'larımızla ve toplumumuzun her kesimiyle hep birlikte el ele verip Türkiye'yi yeni yarına taşımamız lazım'

HAYATİ AKÇAY - Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, 'Biz iş dünyası olarak hareketsiz ve hantal bir bürokrasinin esiri ve esareti altında kalmak istemiyoruz.' dedi.

Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin mevcut sistemle gelebileceği maksimum seviyeye geldiğini, başta 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için artık sistemsel bir değişikliğin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, Türkiye'nin yıllardan beri umutla beklediği değişimin adımı olduğunu belirten Ünsal, 'Ama bu adımı atmak vakur milletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza kısmet oldu. Çünkü tarihimize baktığımızda hangi lider Türkiye'de sistem değişikliği olması gerekiyor dediyse Türkiye maalesef o liderini kaybetti.' diye konuştu.

Adnan Menderes'in Türkiye'deki sistemin değişmesi gerektiğini söylediği için idam edildiğini, Necmettin Erbakan'ın 28 Şubat ile çalışma alanlarının kısıtlandığını dile getiren Ünsal, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın şu anda Türkiye'ye yapmış olduğu hizmetler gayet ortadır. Türkiye hiç ummadığı ve beklemediği hizmetleri 15 yıl içerisinde fazlasıyla aldı. Ancak bizim iş dünyası olarak bunun çok daha fazlasına ihtiyacımız var.' ifadelerini kullandı.

İş dünyasının beklentilerinin son derece büyük olduğunun altını çizen Ünsal, 'Biz iş dünyası olarak hareketsiz ve hantal bir bürokrasinin esiri ve esareti altında kalmak istemiyoruz. Daha güçlü bir Türkiye, daha üretken bir Türkiye, dünya ülkeleriyle rekabet edebilecek bir ülke olabilmemiz için cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ve özellikle yeni anayasanın artık olması gerektiğine inanıyoruz. Bakıldığı zaman ülkemizde yabancı yatırımcı sayısı Sayın Cumhurbaşkanımızın kişisel özveri ve çabasıyla yükselmiştir ama halen umulduğu seviyeye gelinmemiştir. Maalesef buna engel olanda siyaset değil hantal bürokrasidir, mevzuatlardır.' dedi.

- 'Türkiye'yi yeni yarına hazırlamalıyız'

Mevzuatın hızlandırılması, yabancı yatırımcının bürokrasi engeline takılmadan Türkiye'ye çekilmesi gerektiğine dikkati çeken Ünsal, şöyle devam etti:

'Bununla birlikte 81 ilimizde sanayi ağı oluşturmamız ve gücümüzü çok daha yüksek seviyeye çıkarmamız lazım. Özellikle Türkiye'nin son yıllarda gelişmesi ve yükselmesi noktasında Batı'nın ve Avrupa'nın bakışını görüyorsunuz. Hep bir linç kampanyası var. Bunun da altında yatan Türkiye'nin göstermiş olduğu başarı öyküsüdür. Bizim Batı'ya rekabet ortamında daha güçlü olmamız ve daha iyi işler çıkartmamız için ve daha ağır sanayi ortamlarını ülkemize kazandırmamız için artık bu süreçten sonra yeni sistemle beraber Türkiye'yi yeni bir yarın hazırlamak için hep beraber destansı öyküsünü birlikte yazmalıyız ve hazırlamalıyız.'

Ünsal, iş dünyasına seslenerek, 'Bu kesinlikle bir seçim meselesi değildir. Bu kesinlikle siyasi de bir mesele değildir. Bu tamamıyla Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıma meselesidir. Türkiye'nin kalkınma ve büyüme meselesidir. Yasama ve yargının yürütmenin önüne geçemeyeceği adil bir sistemin başlangıç sürecidir. Ayrıca Türkiye'nin terörün esaretinden kurtulma meselesidir. Dolayısıyla bu süreci iyi okumak gerekir.' açıklamasında bulundu.

- 'Türkiye'nin mevcut sistemden yol alma şansı kalmamıştır'

Ünsal, toplumu bu süreçte iyi aydınlatmanın ve doğru bilgilendirmenin de son derece önem arz ettiğine değindi.

'Özellikle bilinmesini isteriz ki 'evet' de diyen bizim kardeşimiz, 'hayır' da diyen bizim kardeşimizdir.' ifadesini kullanan Ünsal, kardeşilik köprüsünü çok doğru kurulması gerektiğini ifade etti.

Ünsal, 'evet' diyenlere bizdensiniz, 'hayır' diyenlere ise bizden değilsiniz sözünü asla kabul etmediklerini vurgulayarak, 'Aksine ülkemiz adına ortak değerler üretebilen her ne varsa bunun altına imzamızı atmak için varız. Artık Türkiye'nin mevcut sistemden yol alma şansı maalesef kaybolmuştur. Bu süreçten sonra iş adamlarımızla, STK'larımızla ve toplumumuzun her kesimiyle hep birlikte el ele verip Türkiye'yi yeni yarına taşımamız lazım.' diye konuştu.

Türkiye'nin iç sorunları ve işsizlikten kurtulması, ekonomisinin de daha güçlenmesi ve yeni istihdam kaynakları yaratmak için artık yeni sistemin derhal harekete geçirilmesi gerektiğini belirten Ünsal, gelecek nesillere çok daha güzel bir Türkiye bırakılması gerektiğini vurguladı. Ünsal, 'Nasıl bizler 15 Temmuz'da kahramanlık destanı yazdıysak inşallah 16 Nisan'da bu destanın bir tekrarını yazacağız. Bizim aziz şehitlerimize verebileceğimiz en güzel şey önce dua, ikincisi ise bu darbe anayasanın getirdiği hantal sistemden kurtarmak. Tarihinin raflarına artık bu eski sistemi kaldırmak gerekiyor.' dedi.
Kaynak: AA