Şehidin Eşine Devlet Övünç Madalyası Verildi

Sivas'ta 8 yıl önce şehit düşen Pilot Üsteğmen Faik Şimşek'in eşine, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.

Sivas Valisi Davut Gül, Kayseri'nin Sarız ilçesinde 8 yıl önce düşen askeri helikopterde şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Faik Şimşek'in eşi Eda Şimşek'e Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevdi etti.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Gül, eşi Gülden Gül ile Eda Şimşek'i evinde ziyaret etti.

Vali Gül, ziyarette yaptığı konuşmada, şehitliğin kutsal bir mertebe olduğunu belirterek, ahirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlere verildiğini ifade etti.

Vatanı için canını ortaya koyan aziz şehitlerin emanetlerine her zaman sahip çıktıklarını vurgulayan Gül, 'Üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakarlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek şehit olan Kara Pilot Kıdemli Üsteğmen Faik Şimşek'e ithafen Devlet Övünç Madalyası'nı sizlere takdim ediyorum.' ifadesini kullandı.

Şehide Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabır dileyen Vali Gül, şehit ailelerine ve gazilere kapısının 24 saat açık olduğunu sözlerine ekledi.

Malatya'dan havalandıktan sonra Kayseri'nin Pınarbaşı ve Sarız ilçeleri arasındaki Büyükçaylak Yaylası'nda 8 yıl önce düşen askeri helikopterde şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Faik Şimşek, evli ve ikiz çocuk babasıydı.
Kaynak: AA