Sarıkamış'ta Kar Temizliği

Sarıkamış Belediyesi havaların ısınmasıyla bina çatılarında tehlike oluşturan kar ve buz kütleleri için temizlik çalışması başlattı.

Sarıkamış Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Amirliğine bağlı ekipler, kent merkezindeki ana caddelerde kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karla mücadele çalışmalarının Mart ayı gelmesine rağmen devam ettiğini söyledi.

Hava ısısının artmasıyla özellikle bina çatılarında bulunan kar ve buz kütlelerinin tehlike oluşturduğunu belirten Toksoy, şunları söyledi:

'Belediye olarak kış başlangıcından bu yana cadde ve sokaklarımızdaki karları sürekli olarak temizleyip şehir dışına çıkardık. Ancak bina çatılarında biriken karlar, zamanında vatandaşlarca dökülmediği için tehlike oluşturdu. Bu nedenle herhangi bir kazaya sebebiyet vermemesi için belediyemize ek bir yük getirmesine rağmen bina çatılarındaki karları temizletip şehir dışına taşımaya sürdürüyoruz.'

Toksoy, 4 kamyon, 4 iş makinesi ve 40 kişilik ekiple cadde ve sokakların temizliğinin kar kalkana kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA