Şadan Doğan Anaokulunda 100'Üncü Gün Etkinliği

Çanakkale’nin Biga ilçesinde Şadan Doğan Anaokulunun, 2016-2017 eğitim ve öğretimin 100’üncü günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Şadan Doğan Anaokulunda 100'Üncü Gün Etkinliği
Etkinliğe Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, ve okulu yaptıran hayırsever İşadamı Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurul Başkanı, Doğ-taş A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Şadan Doğan katıldı.

Etkinlikte konuşan Okul Müdürü Emel Çimen, “Şadan Doğan Anaokulu’nun eğitim sistemi, matematiği severek ve yaşayarak öğretirken, eğitici etkinlikleri, eğlenceli aktivitelerle destekleyerek öğrenmeyi kolaylaştırıyor. Şadan Doğan Anaokulu öğrencileri okulun ilk gününden bu yana düzenli olarak ‘Bugün okulun kaçıncı günü?’ sorusuna cevap aradılar. Öğrenciler 100’üncü güne ulaşana kadar okulun İlk gününden itibaren takvim grafiklerinden her gün sıra takibini yaparak ritmik saymayı öğrendiler” dedi.

Çimen; “100. gün etkinliği kapsamında örüntü oluşturma, grafik ve şekilleri yorumlama, müzik ve benzeri alanlarda çocukların yaparak yaşayarak öğrenmeleri ve eğlenmeleri için son derece yaratıcı ve renkli ortamlar hazırlandı. Öğrenciler öğretmenleriyle hazırladıkları taçları ile okulun etkinlik alanında günün anlamına uygun oyunlar oynayacaklar, öğrenciler sene başından beri heyecanla bekledikleri okulun 100’üncü günü partisinin sonunda yorgunluklarını kendi elleriyle yaptıkları 100’ üncü gün pastası ile tatlandıracaklar.Okulumuzun açıldığı ilk günden bu yana sabırla biriktirdiğimiz 100 materyalden oluşan projelerimizi 100. Gün partimizde büyük bir keyifle gelen misafirlerimize sunacağız. 100’üncü gün etkinliğimizle bağlantılı olarak hafta boyunca akademik becerilerimizi geliştirmeye yönelik arttırma, gruplama, sıralama, sayma çalışmaları yaptık. Sunumlarımızın ardından oynayacağımız eğlenceli ve müzikli oyunlar İle partimizi sonlandıracağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA