Öğrenci Taşıma Güvenliği Toplantısı

Kurtalan ilçesinde öğrenci taşıma güvenliği toplantısı yapıldı.

Kurtalan Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Kurtalan Kaymakamı Musa Üçgül, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Enver İnce, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Çevik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysal Polat, kamu kurum müdürleri ve taşımayı gerçekleştiren servis şoförleri katıldı.

Kaymakam Üçgül toplantıda yaptığı konuşmada, servis şoförlerinin öğrencilere sahip çıkması, taşımalı eğitimde görev yapan sürücülerin de eğitimin bir parçası olduğu belirtilerek, sürücülerin görevlerini en iyi şekilde yerine getirmelerini istedi.

Araç kullanırken çok daha dikkatli olunması, servislere öğrencilerden başka kimsenin alınmaması, servislerin güvenliği konusunda bütün kurumların üzerlerine düşen görevi yapması gerektiğine vurgu yapan Üçgül, öğrencilerin emniyetinin sağlanması gerektiğini kaydetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysal Polat ise trafik kurallarına uyulması, hız yapılmaması ve güvenlik tedbirlerinin alınması için tüm birimlerin üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personellerince uyulması gereken kurallar konusunda sunum yapıldı.

Kaynak: AA