Neşet Ertaş'ın Türküsü İşaret Diliyle Hayat Buldu

Kırşehir'de, işitme engellilere faydalı olabilmek amacıyla işaret dili eğitimi alan kursiyerler, Neşet Ertaş'ın 'Neredesin Sen' türküsünü icra etti Kurs eğitmeni Neriman Kılıç: 'İşitme engelli bireyler de Neşet Ertaş’ı tanısın diye böyle bir çalışma yaptık. Neşet ustanın türküsüyle kursumuzun finalini yaptık'

ABDULLAH YILDIZ - Kırşehir'de işaret dili eğitimi alan kursiyerler, Neşet Ertaş'ın 'Neredesin Sen' türküsünü icra etti.

Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı işaret dili kursuna katılan 60 kursiyer, Kırşehir'den dünyaya yayılan 'bozkırın tezenesi' Neşet Ertaş'ın bir türküsünü çalıştı. Kursiyerler, 2 aylık çalışmanın ardından kursun finalinde, bozlak ustasının 'Neredesin Sen' türküsünü işaret dili ile icra etti.

Kurs eğitmeni Neriman Kılıç, AA muhabirine, işaret dili kursunun 3 ay sürdüğünü, istekli ve heyecanlı 60 kişiye eğitim verdiklerini söyledi.

Kursiyerlerin, işitme engellilerin hayata kazandırılması için kendilerini görevli addettiğini vurgulayan Kılıç, bir işitme engelliye toplum içinde her türlü katkıyı yapabilecek şekilde yetiştiklerini dile getirdi.

Kurs sonunda akılda kalıcı final yapmayı amaçladıkları için Kırşehir'in değeri Neşet Ertaş'ın bir türküsünü işaret diliyle icra ettiklerini anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

'İşaret dili kursumuz üç aydır sürdü. Bu sürede kursiyerlerimizle çok güzel projeler yaptık. 'Neredesin sen' adlı türkü de bunlardan biri. İşitme engelli bireyler de Neşet Ertaş’ı tanısın diye böyle bir çalışma yaptık. Neşet ustanın türküsüyle kursumuzun finali yapmayı hedefledik. Bu finalin kursiyerlerimize bir anı olarak kalacağını düşünüyorum. Gittikleri ve çalıştıkları yerlerde işitme engellilerimize Neşet Ertaş’ı böylece daha iyi tanıyacaklarına inanıyorum.'

Kursiyerlerden Arzu Demirkalp de kursun sonunda adeta ellerini konuşturarak, işitme engelliler için bozlak ustasının 'Neredesin sen' türküsünü icra ettiklerini söyledi.

İşitme engellilere faydalı olmayı amaçladıklarını vurgulayan Demirkalp, 'Ellerimizi konuşturarak Neşet Ertaş’ın türküsünü onlar için hazırladık. Elimizden geldiğince sunmaya çalıştık. Burada öğrendiklerimi evdekilere öğretmeye çalıştım. Babama öğrettim. Kardeşime öğrettim. Aynanın karşısında çalıştım.' diye konuştu.

Kaynak: AA