Murzioğlu Açıklaması 'Etle Tırnak Gibiyiz'

Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası(SMMMO) Yönetimi, Muhasebe Haftası etkinlikleri çerçevesinde Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Murzioğlu Açıklaması 'Etle Tırnak Gibiyiz'
SMMMO Yönetimi, her yıl 1-8 Mart tarihleri arasında kutlanan, “Muhasebe Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaret etti. Samsun TSO Meclis Başkanı Aydın Özvatan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya, Oda Genel Sekreteri Süleyman Karabük’ün de bulunduğu ziyarette konuşan SMMMO Başkanı Hayrul Kayar, etkinlikleri çerçevesinde yakın ilişkide bulundukları resmi ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini belirtti.



Kayar: “Reel sektör varsa, bizler varız”

Yaptıkları ziyaretlerde mesleki dayanışmanın yanı sıra, sorunları ve beklentilerini de dile getirdiklerini belirten Kayar, “Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olsun, Ticaret Borsası olsun gerekse, esnaf birlikleri olsun bizlerin ortak çalıştığı kurumlar. Aynı zamanda, sizin kollamakla mükellef olduğunuz üyeler, bizim de ekmek kapımız. Çünkü buradaki tüm üyeler aynı zamanda KOBİ. Siz üretimi artırmak, pazar bulmak veya mevcut pazarlarda rekabet nasıl sağlanır gibi konularla uğraşırken, bizler de reel sektörü ilgilendiren teknik konularla, sorunlarla ilgili çözüm üretmek için çalışıyoruz. Çünkü reel sektör varsa bizler varız. Eğer bir işletme kapanırsa, çarkı durursa bundan ekonomimizin etkilendiği gibi bizim meslektaşlarımız da olumsuz yönde etkilenmektedir. Bizler piyasaların da sorunlarına, durumuna duyarlıyız” dedi.



Murzioğlu: “Etle tırnak gibiyiz”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise Muhasebe Haftası’nı kutladı. Mali müşavir ve muhasebecilerin iş dünyasının en önemli paydaşı olduğunu belirten Başkan Murzioğlu, “Sizlerle etle tırnak gibiyiz. Kurum olarak zaman zaman ortak çalışmalarımız da oluyor. Sizler ayrıca, kamu adına toplanacak kaynağın oluşması için önemli bir görev üstlenen meslek grubusunuz. Çünkü vergi veren mükellefler ile vergi toplayan devlet arasında bir aracı kurum olarak görev yapıyorsunuz. Ayrıca, meslek temsilcileriniz iş dünyasının en önemli paydaşları arasında. Şahsınızda bütün meslek grubu üyelerinizin Muhasebe Haftası’nı kutluyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA