MSGSÜ'nün 135. Yaşı Kutlandı

Etkinlikler kapsamında, araştırma görevlilerinin bir araya gelerek hazırladıkları eserlerin yer aldığı 'Bir Arada' sergisi açıldı MSGSÜ Rektörü Prof. Karayağız: 'Kurumumuz, eğitime başladığı günden bugüne, ülkemizin ilk ve tek sanat, tasarım ve mimarlık yükseköğretim kurumudur. Yükseköğretim sistemi içerisindeki müstesna yerini, bugüne kadar sürdüregelmiştir'

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin (MSGSÜ) 134. eğitim ve 135. kuruluş yıl dönümü kutlandı.

MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yapılan törene, öğrenciler, mezunlar, görev yapan ve emekli araştırma görevlileri ile davetliler katıldı.

Törende konuşan MSGSÜ Rektörü Prof. Yalçın Karayağız, üniversitenin sanat tarihçi, arkeolog, müzeci ve ressam Osman Hamdi Bey tarafından 1882 yılında kurulduğunu hatırlattı.

Okulun, 'Sanayi-i Nefise Mekteb-i Alisi' adıyla eğitim hayatına başladığını aktaran Karayağız, 'Kurumumuz, eğitime başladığı günden bugüne, ülkemizin ilk ve tek sanat, tasarım ve mimarlık yükseköğretim kurumudur. Yükseköğretim sistemi içerisindeki müstesna yerini bugüne kadar sürdüregelmiştir. Yine bildiğiniz üzere bugün dahi kurumumuzun yetiştirmiş olduğu değerli kültür, sanat ve bilim insanlarının ülkemizde sanat alanındaki üretiminin tamamında ya da önemli bir bölümünde, resimde, heykelde, mimaride ve sinemada, görsel sanatların tüm alanlarında ve neredeyse tüm sahne sanatlarında önemli bir etkisi ve izi vardır.' diye konuştu.

Karayağız, çocuk konservatuvarı ve sürekli eğitim merkezi gibi 24 merkezde, hem özel hem de kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yaptıklarını dile getirdi.

- 10 binden fazla güzel sanatlar öğrencisi

Dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumlarıyla ortak çalışmalar yürüttüklerine vurgu yapan Karayağız, şunları kaydetti:

'MSGSÜ çağdaş bir eğitim kurumu olmanın gerektirdiğini bilen, günün ihtiyaçları doğrultusunda kendini yenileyen ve geliştiren bir okuldur. Bu doğrultuda eğitim mekanlarımızı biçimlendiriyor, eğitim sistemimizi bu alandaki bilimsel yenilikçi yaklaşımlarla ilişki içerisinde daha etkin hale getiriyor ve güçlendiriyoruz. 10 bini aşkın öğrencimizle, öğrenmenin yaşının ve sınırının olmadığına inanıyor, üniversitenin kültür sanat ve bilim alanındaki birikimini, öğrenmeye açık herkese ulaştırmaya çalışıyoruz.'

Programda, 1 Mart 2016 - 1 Mart 2017 arasında emekli olan ve 25. hizmet yılını dolduran öğretim elemanlarıyla idari personele 'Baykuş Madalyonu' takdim edildi. Son bir yıl içinde sanatsal ve bilimsel başarıları nedeniyle ödül alan öğretim elemanları, mezunlar ve öğrencilere teşekkür belgesi verildi.

Etkinlikler kapsamında, MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin 11 farklı bölümünden araştırma görevlilerinin bir araya gelerek hazırladığı 'Bir Arada' sergisi açıldı.

Üniversitenin Osman Hamdi Bey Salonu'nda 3 yıldır farklı eserlerle açılan sergide; resim, heykel, illüstrasyon gibi farklı dallardan yaklaşık 40 eser yer alıyor.

Kaynak: AA