Mersin'de Kayboldu, Muğla'da Bulundu

İçel’de 29 Aralık’ta yaşanan sel felaketinde içinde bulunduğu otomobil ile denize sürüklendikten sonra kaybolan ve 64 gün sonra Muğla’ya bağlı Dalaman açıklarında cesedi bulunan Sultan Uncu’nun (25) cenazesi, memleketi Hatay’ın Hassa ilçesinde toprağa verildi.

Mersin'de Kayboldu, Muğla'da Bulundu
29 Aralık 2016 tarihinde İçel’de yaşanan sel felaketinde denize sürüklenerek kaybolan ve 22 Ocak 2017 tarihinde 650 kilometre uzaklıktaki Muğla’nın Dalaman ilçesi açıklarında denizde balıkçılar tarafından bulunan Sultan Uncu’nun cenazesi, yakınları tarafından Ortaca Adli Tıp Kurumundan alınarak Hatay’ın Hassa ilçesindeki baba evine getirildi.

Baba evinde helalliğin alınmasının ardından Uncu’nun naaşı, bugün sabah saatlerinde Ulucami’de kılınan cenaze namazının ardından Hassa Asri Mezarlığı’nda yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.



Olayın geçmişi

İçel’de 29 Aralık 2016’da meydana gelen sel felaketinde, merkez Toroslar ilçesindeki köprüden geçerken Yalınayak Deresi’ne düşen otomobildeki Serkan ve Fatma Genç çifti hayatını kaybetmiş, 4 yaşındaki kızları Miray ile 25 yaşındaki Sultan Uncu, sel sularında kaybolmuştu. Minik Miray ve Sultan’dan ümit kesilirken, 22 Ocak 2017’de olayın yaşandığı bölgeden 650 kilometre ötede, Muğla Dalaman’a bağlı Kapukargın Mahallesi Lakos Koyu’nda balık tutan vatandaşlar bir kadın cesedi buldu.Tanınmaz halde olduğu için kimliği tespit edilemeyen ceset, kimsesizler mezarlığına gömüldü. Cesedin kayıp Sultan Uncu’ya ait olabileceğini düşünen yetkililer, Uncu ailesinden alınan DNA örnekleriyle karşılaştırma yaptı. Yaklaşık 25 gün sonra cesedin Sultan Uncu’ya ait olduğu tespit edildi.
Kaynak: İHA