Mardin'de SODES Bilgilendirme Toplantısı

Mardin'de, Sosyal Destek Programı (SODES) 2017 yılı proje bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Mardin Valiliği Proje Koordinasyonu tarafından Artuklu Ünivesitesi Atatürk Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya katılan Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, hükümetin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sosyal gelişmeyi sağlamak ve dezavantajlı vatandaşların topluma entegrasyonunu artırmak amacıyla SODES projelerine önem verdiğini söyledi.

Geçen yıl SODES projelerinin uygulanmadığını hatırlatan Tuna, 'Mardin'deki sivil toplum kuruluşlarının projelerinde sürdürülebilirlik olmuyor. Sadece proje boyunca devam eden bir proje yürütülüyor. SODES projesi, alt yapıyı geliştirme projesidir. Bu seneki projelerin öngörülen sosyal yararlarının daha sonra da görülüp görülmediği göz önüne alınacaktır.' dedi.

Genel bütçeden ayrılan bu ödeneklerin nasıl kullanıldığını denetleyeceklerini aktaran Tuna, Mardin'e ayrılacak olan 3,5-4 milyar lirayı en etkin şekilde kullanacaklarını belirtti.

SODES projelerinde yaşlı, engelli, kadın ve gençlere öncelik vereceklerini söyleyen Tuna, şöyle devam etti:

'Çünkü Kalkınma Bakanımız, yaklaşık iki hafta önce buradaydı. Kendisinin de bu konuda hassas olduğunu gördük. Valimizin de bu özel kesimlerle ilgili aynı hassasiyeti var. SODES projelerimizde, yaşlı, kadın, ve gençlerin sosyal gelişimleri bizler için çok önemli. Bu yöndeki projelere öncelik verilecek. Onların sosyal hayata katılmaları bizler için çok önemli. Bu yöndeki projelere muhtemelen öncelik verilecek.'

Konuşmanın ardından SODES Müdürü Metin Değer, 2017 yılı projeleri ve yapılacak çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Kaynak: AA