Maltepe Pazarı Esnafları Havagazı Fabrikası'nın Yıkılması İstiyor

Maltepe Kooparatif Başkanı Basri Yıldız, yıkımı Ankara 7’inci İdare Mahkemesi’nin kararı ile durdurulan eski Havagazı Fabrikası’nın, Maltepe Pazarı esnafı olarak en kısa sürede yıkılmasını talep ettiklerini söyledi.

Maltepe Pazarı Esnafları Havagazı Fabrikası'nın Yıkılması İstiyor
Ankara, Maltepe’de bulunan ve halk sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle büyük tartışmalara neden olan Havagazı Fabrikası’nın yıkımı Ankara 7’inci İdare Mahkemesi tarafından durduruldu. Mahkemenin kararına tepki gösteren Maltepe Pazarı esnafı ise yıkımının durdurulması protesto ederek, Maltepe Pazarı önünde basın açıklaması düzenledi.

Maltepe Pazarı esnafları adına kamuoyuna açıklama yapan Basri Yıldız, “Biz Maltepe Pazarı esnafı olarak Maltepe bulunan ve Büyükşehir Belediyesince yıkım çalışmalarına başlanan Havagazı Fabrikası’nın yıkımının durdurulduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Havagazı Fabrikası’nın kanserojen asbest maddesinin bina içerisinde kullanıldığını öğrendik. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de kanserojen madde yayan bu fabrikayı yıkarak, bu tehlikeyi başımızdan kaldıracağı için sevinmiştik” diye konuştu.

“Pazarımıza müşteri gelmemeye başladı”

Maltepe esnafı olarak Havagazı Fabrikası’nın en kısa sürede yıkılmasını istediklerini vurgulayan Basri Yıldız, söz konusu fabrikanın yıkılıp yıkılmayacağına ilişkin tartışmalardan en fazla Maltepe esnafının etkilendiğini ifade etti.

“Bundan en fazla etkilenecek olan biz esnaflarız” diyen Yıldız şunları kaydetti:

“Haberlerin ardından pazarımıza müşteri gelmemeye başladı.

Her türlü etkilenen biz olduk. Bu fabrika burada kaldığı sürece hem biz hem de müşterilerimiz tehdit altındadır. Bizlerin tek isteği var; bu fabrikanın bir an önce yıkılması ve binanın yıkılmasını durduran yürütme kararının kaldırılmasıdır. Bu tartışmalar Pazar esnafının işlerini derinden etkilemiştir. Kimse bu konuda bize yardımcı olmamaktadır. Mademki Tabipler Odası, Mimarlar Odası bu konuda bilgiliydi de bunun buradan kaldırılması için neden bir çalışma yapılmadı. Belediyeye şu anda görevini yapmaktadır. Buranın yıkılması için Büyükşehir Belediyesi gerekli tüm önlemleri almıştır. Maltepe Pazarı esnafları olarak bu yıkım işleminin en kısa sürede gerçekleştirilmesini talep ediyoruz.”
Kaynak: İHA