Kırşehir'de 'Vergi Haftası' Paneli

Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü tarafından Muhasebeciler ve Vergi Haftası kapsamında panel düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen panelde konuşan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü Başkanı Doç. Dr. İsmail Anasız, vergi vermenin neden önemli olduğunu ve son dönemde vergi yapısındaki değişiklikleri anlattı.

Kırşehir Defterdarlığı Vergi Dairesi Müdür Vekili Murat Özgü ise, kamuda çalışmak isteyen öğrencilerin izleyecekleri yollar, gelir uzmanı, gelir uzman yardımcısı gibi görevler ve bu görevlerin çalışma şekilleri hakkında bilgiler verdi.

Muhasebe programı öğrencilerine deneyimlerini aktaran Kırşehir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Özgür Albayrak da, meslek yüksek okulu mezunlarının muhasebe alanında ilerleyebileceklerini anlatarak öğrencilere kendi bölümlerinde çalışmalarını, ticaret olduğu sürece bu mesleğinde devam edeceğini söyledi.

Mali müşavirler Mehmet Aydın ve Ali Erul, öğrencilere bu işi severek ve isteyerek yaparlarsa başarılı olabileceklerini, bu meslekte 2 yıl çalıştıktan sonra memurdan fazla maaş alınabileceğini de dile getirdi.

Panele, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Özdemir ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA