Kırıkkale'de 'Görmem İçin Sen Varsın' Projesi

Kırıkkale'de, 'Görmem İçin Sen Varsın' projesi kapsamında 15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilere seminer verildi.

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan proje kapsamında okulun konferans salonunda düzenlenen seminere, 25 yaşında iki gözünü kaybeden 52 yaşındaki Bekir Akdeniz katıldı.

Projenin eğitim görevlisi de olan Akdeniz, bugüne kadar 5 kurumda ve 10 okulda eğitim ve sunum yaparak, gençleri ve toplumu bilinçlendirdiklerini söyledi.

Engelli bireylerin aile ve toplum içerisindeki yeri ve karşılaştıkları sorunların çözümünü amaçladıklarını ifade eden Akdeniz, şöyle konuştu:

'Liselerdeki eğitim serisi çok verimli geçiyor. Kırıkkale'de başlatılan seri eğitimler sonucunda artık herkesin görme engellilere bakışlarının değişeceğini şimdiden hissediyorum. Bugün de öğrencilere, görme engelli bireylere trafikte nasıl yol verileceği, toplu taşıma araçlarına binme, oturma ve inmede neler yapılacağı, engelli bireylerin kaldırımlarda karşılaştığı güçlükler, komşu ve toplum ilişkileri, baston kullanma, evlerinde aile içi yaşayış biçimleri, engelli bireylerin toplumdan beklentileri ve her insanın engelli olabileceği gibi konularda eğitim verdik.'

Okul Müdürü Meral Karazöhreoğlu ise, eğitimin çok güzel geçtiğini, artık engelliler konusunda daha duyarlı olacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA