Karabük'te 'Karabük Ve Deprem' Konferansı

Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında 'Karabük ve Deprem' konulu konferansı düzenledi.

Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan AFAD Karabük İl Müdürü Gazanfer Erbay, depremin, yer sarsıntılarıyla meydana geldiğini söyledi.

Depremin zarar verdiği sürece bir afet haline dönüştüğünü, tüm afetlere karşı insanların kendisini koruması gerektiğini ifade eden Erbay, Türkiye'de oluşan depremlerin genelde tektonik depremler olduğunu belirtti.

Karabük'ün birinci derece deprem bölgesi olduğunu aktaran Erbay, Karabük ve çevresinin bugüne kadar 1944, 1950, 1957, 1968, 1977 ve 1999 yıllarında meydana gelen depremlerin tesirine maruz kaldığını, bu depremler sonucu da Karabük merkez, ilçe ve köylerinde göçme ve kaymaların meydana geldiğini kaydetti.

Erbay, bina yaparken ya da satın alırken, depreme dayanıklılığının göz ardı edilmemesi, yeni yapılan binalarda özellikle doğru mühendislik ve doğru malzeme kullanılarak sağlam binalar inşa etmenin zorunlu olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA